Veel gestelde vragen

Kan ik de geneesmiddelen waarover jullie informeren kopen zonder voorschrift?

De meeste van onze geneesmiddelen zijn enkel verkrijgbaar mits je een doktersvoorschrift kunt voorleggen. Een deel is verkrijgbaar zonder, op basis van de regelgeving die de overheid voorziet.

Onze partner-dealers bieden een online doktersconsultatie aan dewelke toestaat een nieuw voorschrift af te leveren of een bestaand voorschrift aan te passen. Dit gebeurt op basis van een medische vragenlijst . Een erkende arts analyseert je medisch profiel en beslist over het al dan niet uitschrijven of aanpassen van een voorschrift. Op deze manier kan je van thuis uit, stressloos, en in lijn met de lokale wetgeving, je aankopen vervolledigen.

Maken jullie reclame over geneesmiddelen?

Neen, we geven enkel compacte informatie over het goed gebruik van geneesmiddelen. Enkel een dokter is geplaatst om medisch advies te geven. 

Wie of wat zijn jullie?

Onze website wil een informatiebron zijn die mensen bewust maakt over het gebruik van populaire geneesmiddelen.

Wij zijn zelf geen apotheek of magazijn. Wij geven geen advies over welke medicijnen je moet aankopen of gebruiken. Wij herhalen eenvoudig de kennis die reeds bestaat over de aard en het gebruik van bepaalde medicamenten, geven mee waar je hen kunt kopen, en hoe je er indien nodig een doktersvoorschrift voor kunt bekomen.

De effectieve verkoop en ondersteuning van transacties wordt behandeld door onze partners dewelke een vergunning hebben om geneesmiddelen in de EU te verhandelen.

Dokteronline.com, bijvoorbeeld, is een goed voorbeeld van een betrouwbare online apotheek. Deze is geregistreerd bij de Nederlandse overheid voor geneesmiddelen tot en met de categorie ‘UR’ of te wel: ‘Uitsluitend Recept’ (Hoogste categorie, deze medicijnen zijn uitsluitend op recept verkrijgbaar bij een apotheker of apotheekhoudende huisarts).

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?

De verdeler waarmee je een aankoopcontract sluit verzorgt en bezorgt de levering bij je aan huis. De leveringstermijnen hangen af van het tijdstip en de dag van de week waarop men een bestelling plaatst. In het weekend bijvoorbeeld werken de post en andere leveringsbedrijven minder of niet. Leveringstijd kan variëren van 24 tot 48 uur. Als je tijdens kantooruren bestelt, zal het pakketje hoogstwaarschijnlijk de volgende dag aankomen.

Wat zit inbegrepen in de prijs?

In de prijzen die je op een webshop ziet zit doktersconsult, voorschrift en levering  inbegrepen. De prijs die weergegeven wordt is volledig. Er zijn geen verborgen kosten. 

Vanuit welke landen kan ik een bestelling plaatsen?

In de meeste EU landen zijn legale online apotheken actief. Je kunt in de landen die zij bedienen vrij bestellingen plaatsen. De prijzen van geneesmiddelen kunnen land per land verschillen.

Aan wie kan ik vragen stellen over een bestelling?

Als je hulp wenst bij het plaatsen van een bestelling zullen de adviseurs van de betreffende website je graag bijstaan. Wij komen daar zelf niet in tussen, omdat wij die bevoegdheid niet hebben.