aldara

Aldara

Crème 50 mg/g; 12 sachet(s)

Online apotheek Koop nu

Overzicht

Wat is Aldara crème?

Aldara is een topische crème die huidziekten geneest.  Het wordt voorgeschreven voor allerlei ziekten waaronder genitale papillomavirus (HPV) wratten , basaalcelcarcinoom en seniele keratose of zonneschade van de huid bij mensen van middelbare leeftijd en ouder.

Hoe werkt Aldara crème?

Het actieve ingrediënt van de crème is imiquimod. Imiquimod remt celgroei. De crème vernietigt, door het immuunsysteem te stimuleren, plaatselijk kankercellen daar waar het wordt aangebracht. Eens men van deze cellen af is wordt de huid weer gezond.

Samengevat: imiquimod herstelt de huid door het immuunstelsel te stimuleren om onstabiele huidcellen te elimineren.

Wat zijn anale en genitale wratten?

Anale en genitale wratten zijn wratachtige vergroeiingen van de huid rond de anus, binnen in het anale kanaal of in of rond de geslachtsdelen.

Bij benadering geraakt 80% van alle mensen tijdens hun levensloop besmet met het menselijke papillomavirus (HPV). Wratten worden veroorzaakt door dit virus. In vele landen is dit het meest voorkomende seksueel overdraagbare virus. Een gezond immuunsysteem onderdrukt de activiteit van deze virussen, en een belangrijk deel van de dragers van dit virus vertoont geen symptomen. In ongeveer 10% van de geïnfecteerde mensen leidt papillomavirus tot de ontwikkeling van condylomatosis.

Kan ik Aldara crème 5% kopen in het Kruidvat of op Amazon?

Je kan Aldara creme 5% niet op de Kruidvat webshop of op Amazon kopen omdat deze online winkels in België, Nederland en andere landen enkel over-the-counter schoonheids- en gezondheidsproducten verkopen. Als je online imiquimod bevattende crème wil kopen kun je dat doen via erkende online apotheken.

Hoe imiquimod crème bestellen bij een online apotheek

Om Aldara te kopen in een online apotheek moet je een korte medische vragenlijst invullen. Deze wordt overlopen door een huidspecialist(e) en indien deze het product gepast en veilig vindt voor je ziektebeeld schrijft hij/zij een voorschrift voor je uit. Wanneer de klant dat wenst zal de dokter een online consultatie hebben met hem/haar waarin hij/zij aan je uitlegt hoe je Aldara moet gebruiken. Wanneer je de crème al eerder gebruikte met weinig effect zal de dokter je alternatieve preparaten (zalven en tabletten) voorstellen en uitleggen hoe deze toe te passen.

Nadat het voorschrift klaar is wordt het getransfereerd naar de partner-apotheek. Daar pakken personeelsleden het medicijn in en zenden het per post naar de klant. Normaal gezien komt het product de volgende dag aan. De site geeft de koper een trackingcode om het pakketje te traceren.

Voorzorgsmaatregelen

Vóór gebruik van de crème dien je je handen en de huid die je behandelt goed te wassen met zeep en water. Na gebruik was je je handen wederom met zeep en water. Wanneer er achteraf nog crème in het zakje achterblijft dient dat weggegooid te worden.

Hoe Aldara te gebruiken voor genitale of anale wratten en hoe in geval van kanker?

Voor basaalcelcarcinoom en genitale en anale wratten neem je imiquimod 3 keren per week, verspreid over de dagen. De crème moet aangebracht worden in de avond.

Voor wratten wrijft men Aldara zachtjes over de aangetaste huid tot de crème geabsorbeerd is. Na 6-10 uren moet de behandelde huid gewassen worden met zeep en water. Normaal gezien duurt het 8 weken voor vrouwen en 12 voor mannen vooraleer de normale huidstructuur hersteld is.

Wanneer men lijdt aan basaalcelcarcinoom moet de crème in een dunne laag aangebracht worden op de aangetaste huid en in een radius van 1 cm er rond. De crème moet zachtjes ingewreven worden tot zij geabsorbeerd is. Na 8 uren moet je de resten van de crème met zeep afwassen. Een doorsnee behandeling duurt ongeveer 6 weken en moet strikt opgevolgd worden door een dokter.

Hoe Aldara gebruiken voor seniele keratosis?

Bij seniele keratosis wordt de crème 3 keer per week, gespreid over de week, bv op maandag, woensdag en vrijdag, ‘s avonds aangebracht (vóór de normale slaapuren). Breng een dunne laag crème aan op de vervormde huid en wrijf tot het geabsorbeerd is. De resten Aldera creme moeten afgewassen worden na 8 uren. De duur van behandeling duurt normaal gezien 4 weken. Indien nodig mag je de behandeling herhalen, maar enkel na een dokter geraadpleegd te hebben.

Bijwerkingen

Aldara creme kan schilferen, roodheid, jeuken, pijn en branden van de huid veroorzaken in de gebieden waar het toegepast werd. Voor alle effecten van de crème, raadpleeg de bijsluiter.

Interacties

Normaal gezien interageert Aldara niet met andere medicaties. Maar als je andere medicaties neemt en je denkt dat deze de werking van Aldara aantasten, doe dan navraag bij je dokter of het wel een goed idee is om de crème samen met deze medicaties te gebruiken.

Interacties met systemische medicijnen (medicijnen die inwerken op het ganse lichaam) zijn beperkt omdat Aldara plaatselijk werkt, doordat het enkel geabsorbeerd wordt tot vlak onder de huid.

Door zijn immuniteitsstimulerende eigenschappen moet de medicatie met voorzichtigheid gebruikt worden bij mensen die immuno-onderdrukkende medicaties gebruiken.

Er is geen data over interacties met alcoholische dranken.

Ervaringen met Aldara crème

Reviews over Aldara crème kunnen gevonden worden op websites die gebruikers toelaten feedback te geven. Bijvoorbeeld op drugs.com. De meeste patiënten reageren positief op dit product. De gemiddelde review score van Aldara is  7 op 10. Een deel gebruikers rapporteert dat zijn geen enkele bijwerkingen ervaren, terwijl sommigen negatieve reviews geven.