Saxenda

Ben je Belg? Ga hier op consultatie en krijg Saxenda aan huis geleverd:

Online apotheek: België Koop nu

En ben je Nederlander? Dan kan je hier terecht:

Online apotheek: Nederland Koop nu

Overzicht

Het beheersen van lichaamsgewicht en obesitas vraagt vaak ernstige behandeling. Het maatregelenpakket kan dieet, oefening en bijzondere medicatie bevatten. Dokters schrijven vaak medicamenten voor die liraglutide bevatten. In België kan zulke medicatie online gekocht worden via gespecialiseerde pharmaceutische verkoopplatformen.

Hoe Saxenda online kopen in België

Liraglutide (onder de merknaam Victoza, een antidiabetisch medicament) heeft sinds 2009 goedkeuring van de regulator van de Europese Unie en heeft in 2015 toegang gekregen tot de Europese markt. Daardoor kunnen dokters liraglutide-gebaseerde medicamenten voorschrijven om diabetes te behandelen en obesitas te bestrijden.

Afslankmedicatie Saxenda wordt verkocht in apotheken en legale farmaceutische webshops.

Je kunt dus medicatie voor gewichtsbeheersing kopen zonder je huis te verlaten. Dat is gemakkelijk, vooral wanneer er quarantaine restricties van kracht zijn. Het is noodzakelijk om enkel gebruik te maken van gecertificeerde diensten die opereren in België en Europa. Je kan in dit geval rekenen op een kwaliteits product, uitstekende service, consumentenbescherming en een tijdige levering.

Hoe veilig een bestelling plaatsen online:

 • bestel bij een betrouwbare leverancier;
 • kies het gewilde product, hoeveelheid, dosering;
 • vul een elektronisch medisch formulier in;
 • haal een online voorschrift bij een medische arts (indien vereist in jouw geval);
 • vul het Belgische leveringsadres in;
 • ontvang het medicament binnen 1-3 dagen (afhankelijk van het tijdstip van de bestelling – in de week of in het weekend);

Interessant om weten: De dienst die aangeboden wordt op deze website is beschikbaar in de meeste EU landen. Zo kan je, naast thuis, ook bestellen in Nederland, Italië, Spanje, Duitsland, Turkije of andere landen die je bezoekt, om zo je behandeling ononderbroken te kunnen verder zetten.

Alternatief voor Saxenda in de vorm van pillen: Mysimba

Saxenda, de prijs: kunt u besparen?

Koop geen medicamenten zonder een dokter te raadplegen en bestel het niet op niet-gespecialiseerde platformen (Amazon, etc.) Je wordt misschien verleid door een lagere kostprijs maar zulk een transactie kan negatieve gevolgen hebben voor je financiën en je gezondheid. De beste manier om geld te besparen is om het te verkrijgen via een arts en via levering door een gespecialiseerde webshop.

Hoe Saxenda bestellen voor een spotprijs

Om Saxenda te kopen bij je vaste apotheek heb je een voorschrift nodig. Daarvoor moet je eerst langsgaan bij je huisarts. Dit levert heel vaak extra kosten op.

Als je geen voorschrift hebt of je wil het vernieuwen dan kan je dat ook steeds via de website doen. In dit geval ontvang je een online consultatie bij een gekwalificeerde dokter en dit is inbegrepen in de aankoopprijs. Een online voorschrift is snel gemaakt en laat je toe om de nodige medicamenten te kopen zonder verwijl. Echter moet je je sowieso altijd laten begeleiden door een arts of verpleger wat betreft het juiste gebruik van het medicament.

De verkoopprijs van Saxenda is inclusief leveringskosten. Je hoeft dus maar 1 factuur te betalen: de prijs op de website is definitief. Er zijn geen verborgen kosten.

Wat is Saxenda precies? Kan je er mee afvallen?

Saxenda is een injecteerbaar medicijn, ontworpen om het bloed glucose niveau en de ratio waarmee haar concentratie in het bloed verhoogt na een maaltijd te beheersen.

Het voornaamste bestanddeel van het medicament is liraglutide. Dit is een glucagon-achtige peptide-1 agonist. Het laat toe om de glucoseconcentratie in het bloedplasma te beperken door de vrijmaking van insuline te activeren, wat de maaglediging vertraagt en de secretie van glucagon door de alfacellen van de pancreas afremt. Liraglutide werkt in op specifieke gebieden in de hersenen en versterkt verzadigingsgevoel-signalen (verzwakt honger signalen). Dankzij dit proces voelt men zich sneller verzadigd met minder voedsel inname. Vertraagde maaglediging verlengt ook de periode tussen de maaltijd en de aanvang van honger en vermindert zo de totale calorie inname.

Een kenmerk van liraglutide is een lange halveringstijd in het bloed plasma: 13 uren. Daardoor is een lang effect verzekerd.

Saxenda wordt vaak gezien als afslank medicament. Inderdaad is het zo dat je dankzij deze injecties geholpen wordt om gewicht te verliezen. Reviews op fora en gespecialiseerde websites bevestigen dit. Maar het gebruik van liraglutide is enkel toegestaan als je een body mass index hebt die hoger ligt dan 27kg / m2. Het nemen van medicatie moet onderdeel uitmaken van een integrale behandeling van overgewicht/obesitas, dat ook dieet en lichaamsoefening omvat. Saxenda maakt het gemakkelijker om de hoeveelheid ingenomen voeding te verminderen.

Leef een gezonde levensstijl en probeer dit zo lang mogelijk vol te houden. Luister niet naar de opinies van andere en sta dicht bij je eigen verantwoordelijkheid.

Saxenda eerste geneesmiddel tegen obesitas

Vermageren met behulp van injecties

De inspuiting wordt geplaatst in het vel van het onderbuik-, dij- of schouder gebied. Intramusculaire toediening is onjuist en intraveneuze toediening is niet toegestaan.

Gemakkelijkheidshalve voorziet de fabrikant een speciale pen-spuit die bijgesloten zit in de verpakking. Er wordt geen specifieke tijd of plaats aangewezen voor de injectie. Jouw dokter kan specifieke aanbevelingen doen op basis van je individuele noden. Het is belangrijk om de procedure dagelijks steeds op hetzelfde moment van de dag uit te voeren zodat het effect van het medicament stabiel en continu is.

Behandeling begint met een verminderde dosis van 0.6 mg per dag. Dit laat het lichaam toe voorbereid te zijn op de behandeling en mogelijke bijwerkingen of contra-indicaties vroeg op te merken. De dosis moet wekelijks verhoogt worden tot hij 3 mg bedraagt.
De gebruikelijke behandelingsduur om tot de maximum dosis te komen bedraagt 5 weken. Het is de behandelende arts die het schema van deze transitie van lage tot hoge dosis moet uittekenen. Verhogingen van 0.6 mg per week zijn typisch.

Dit regime is geschikt voor volwassenen en kinderen van 12 tot 18 jarige leeftijd (waar gepast). Het is niet aanbevolen om meer dan 3 mg liraglutide per dag te gebruiken.

saxenda belgië

Contra-indicaties en bijwerkingen

De fabrikant raadt af Saxenda te gebruiken in de volgende omstandigheden:

 • ernstig hartfalen;
 • leeftijd 75+;
 • gastroparesis of ‘inflammatory bowel disease’;
 • in verwachting of bij borstvoeding.

Saxenda is niet goedgekeurd als medicament voor de behandeling van diabetes. Daarvoor is Victoza aangewezen, maar de toediening van liraglutide kan insulinebehandeling niet vervangen.

Zelfs als Saxenda correct gebruikt wordt kan het soms bijwerkingen veroorzaken (onvolledige lijst):

 • misselijkheid of overgeven;
 • constipatie;
 • huidirritatie op de plaats van inspuiting;
 • slapeloosheid;
 • uitdroging.

Saxenda vs Victoza: hoe maak je een keuze

Er zijn nog medicamenten op de markt die een gelijkaardig of identiek effect hebben. Het actieve bestanddeel liraglutide wordt ook gebruikt in Victoza van Novo Nordisk. Het is noodzakelijk om een bewuste keuze te maken tussen deze producten, afhankelijk van de indicaties (zoals eerder gezegd heeft Victoza een andere gebruiksindicatie). Iedere dokter kan een andere opinie hebben over de voordelen en nadelen van een bepaald medicament. Semaglutide heeft ook gelijkaardige eigenschappen. Het is een orale agonist van acylated glucagon-achtige peptide-1. Een inspuitbare vorm is echter eveneens beschikbaar. Beide vormen van het medicament zijn enkel goedgekeurd voor de behandeling van diabetes mellitus (anno 2023).

Alternatieven voor Saxenda – andere beschikbare medicijnen voor afvallen

Er zijn niet al te veel medicijnen voor gewichtsverlies die goedgekeurd werden voor de Europese markt. In de onderstaande tabel presenteren we een beknopt overzicht van de meest bekende alternatieven.

Naam van het medicijn

Effecten en bijzonderheden

Qsymia

Bevat phentermine en topiramaat. Dit medicament vermindert de eetlust en verhoogt het gevoel van verzadiging door het stimuleren van bepaalde neurotransmitters in de hersenen. Het wordt voorgeschreven voor kortdurend gebruik bij mensen met overgewicht of obesitas en kan bijwerkingen veroorzaken zoals hoofdpijn, duizeligheid en / of misselijkheid. Rekening houdend met de negatieve beoordeling van dit medicijn door het Comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik (Europees Geneesmiddelenbureau), is Qsiva of Qsymia (fentermine / topiramaat) momenteel niet beschikbaar in België.

Mysimba 

Bevat een combinatie van naltrexon en bupropion, die in combinatie de eetlust verminderen en het lichaamsmetabolisme verhogen. Het wordt voorgeschreven als een aanvulling op dieet en lichaamsbeweging voor mensen met overgewicht + tenminste 1 overgewicht gerelateerde complicatie, of obesitas. Het kan bijwerkingen veroorzaken zoals misselijkheid, duizeligheid en constipatie.

Wegovy 

Bevat semaglutide, een GLP-1 agonist die de eetlust vermindert en het lichaamsmetabolisme verhoogt. Dit is een innovatief medicijn qua gebruiksgemak, aangezien het slechts één keer per week moet toegediend worden (het is echter niet op alle Europese markten verkrijgbaar). Wegovy wordt voorgeschreven als een aanvulling op dieet en lichaamsbeweging. Het is geïndiceerd voor dezelfde types patiënten als Mysimba en kan bijwerkingen veroorzaken zoals misselijkheid, braken en diarree.

Xenical

Bevat orlistat, een stof die opname van vet uit voeding blokkeert en zo gewichtsverlies bevordert. Xenical wordt genomen samen met een matig hypocalorisch dieet, geïndiceerd voor patiënten die lijden aan overgewicht, aangevuld met geassocieerde risicofactoren en patiënten die lijden aan obesitas. Hoewel de noodzaak van lichaamsbeweging niet wordt aangegeven in de bijsluiter, wordt fysieke activiteit nog steeds aanbevolen om betere resultaten te behalen. Het medicament kan bijwerkingen veroorzaken zoals diarree, buikpijn en winderigheid.

FAQ

Wie zal mij inspuitingen geven?

Saxenda wordt verkocht samen met een bijzonder injectieapparaat: een injectiepen (spuitpen). De injectiepen is ontworpen voor het eigenhandig zetten van subcutane inspuitingen. De dokter of verpleegster moet je begeleiden ivm het correct gebruik van de injectiepenn. Verder kun je de inspuitingen zelf toepassen.

Hoe inspuiten?

Het medicijn mag enkel subcutaan toegediend worden. De injectiepen maakt het je gemakkelijk. De fabrikant beveelt 3 mogelijke inspuitingsplaatsen aan: onderbuik (maaggebied), dij of schouder. De patiënt kan de inspuitingsplaats alterneren.

Kan je Saxenda ook innemen in tabletvorm?

Saxenda en het actieve ingrediënt liraglutide zijn enkel beschikbaar als inspuitingen. Wanneer de dokter specifiek Saxenda voorgeschreven heeft kan je de inspuitingen niet vervangen met tabletten.

Er zijn medicijnen voor gewichtsverlies beschikbaar in de vorm van tabletten, zoals de merken Xenical of Mysimba. Op eigen houtje een medicatie vervangen door een andere is niet toegestaan. Verschillende actieve substanties hebben een andere pharmacodynamiek en veroorzaken andere bijwerkingen. Enkel een dokter kan de wenselijkheid van het maken van een wijziging in de behandeling van obese beoordelen.

Moet ik Saxenda voor of na maaltijden innemen?

Het tijdstip van de maaltijd is niet van belang. Je kan het medicijn innemen op een voor jou gepast moment van de dag, en dan verder iedere dag op datzelfde moment. Zodoende zal het effect van het medicijn gelijk verdeeld zijn en daardoor optimaal.

Kan Saxenda ingenomen worden samen met andere medicijnen?

Je mag Saxenda niet innemen samen met andere afslankmedicijnen, omdat die combinaties niet onderzocht zijn in klinische proeven (dit geldt ook voor dieetsupplementen voor gewichtsverlies.) In het geval van orale medicatie bestaat de kans dat er een afname is van effectiviteit door een verandering in de wijze waarop zij geabsorbeerd worden in de darmen. Breng je dokter op de hoogte van alle medicijnen die je inneemt of van plan bent in te nemen. Hij kan de risico’s die bestaan bij gelijktijdig innemen van verschillende substanties juist inschatten.

Waarom zou ik een dieet volgen en oefeningen doen tijdens de behandeling?

Liraglutide helpt met het verminderen van de hoeveelheid voedsel dat je eet. Patiënten voelen zich langer voldaan. Zij hebben een verminderd hongergevoel. Dit laat hen toe om hun inname van calorieën gevoelig te verminderen. Om de effectiviteit van de behandeling te verhogen is een bijzonder laag-calorieën dieet noodzakelijk. Saxenda verbrand geen vetten. Om vetmassa te verminderen moet je sporten. In sommige gevallen zal psychotherapie eveneens helpen.

Hoe lang duurt het om gewicht kwijt te raken?

De gemiddelde duur van behandeling is 46 weken. Een meer precieze schatting kan enkel gegeven worden door een dokter die de kunst van het bekampen van overgewicht beheerst. Studies hebben aangetoond dat in geval van afwezigheid van allergische reacties en acute bijwerkingen, Saxenda gebruikt kan worden tot 56 weken.

Hoe Saxenda juist bewaren?

De fabrikant beveelt bewaring aan in een klimaat van 2-8 graden celsius. Injectiepennen mogen niet bevroren worden. Wanneer de temperatuur onder de 2 of boven de 8 graden gaat wordt het medicijn onbruikbaar. Na het eerste gebruik kan Saxenda getransporteerd worden op kamertemperatuur (20-30 graden). Op deze temperatuur moet de injectiepen wel volledig opgebruikt worden binnen de 30 dagen (deze regel is van toepassing ook wanneer de geopende pen verder in de frigo bewaard wordt).

REFERENTIES

 1. https://www.saxenda.com/
 2. https://www.gezondheid.be/artikel/overgewicht/nieuw-geneesmiddel-tegen-obesitas-saxenda-beperkt-effect-en-risico-op-bijwerkingen-23162
 3. https://www.pharmaceutical-technology.com/features/the-medical-bypass-new-drugs-to-strike-obesity/
 4. https://www.medicines.org.uk/emc/product/2313#gref