Ozempic

Ben je Belg? Ga hier op consultatie en krijg Saxenda aan huis geleverd:

Online apotheek: België Koop nu

En ben je Nederlander? Dan kan je hier terecht:

Online apotheek: Nederland Koop nu

Description

Wat is Ozempic?

Ozempic is een medicijn voor de behandeling van type 2 diabetes bij volwassenen. Het helpt geglyceerde hemoglobine (A1C) te verlagen tot een klinisch normaal niveau van minder dan 7%. Verhoogde geglyceerde hemoglobine is een indicator is voor een teveel aan gemiddelde bloedglucose. Daarbovenop vermindert het medicament het risico op cardiovasculaire verwikkelingen in diabetes, zoals hartaanvallen en  hartinfarcten. Voor het beste behandelingsresultaat moet een behandeling met Ozempic samengaan met een caloriearm dieet en lichaamsbeweging.

Hoe werkt Ozempic?

Ozempic helpt het lichaam om insuline te produceren, wat het in staat stelt om beter te reageren op een hoog bloedsuiker, en het te verlagen door de concentratie glycated hemoglobin te verminderen. Het actieve ingredient in Ozempic is semaglutide. Volgens Wikipedia is dat een glucagon-achtige peptide-1 receptor-activator. Het vertraagt de maaguitscheiding naar de darm, helpt de pancreas meer insuline te produceren en vermindert de omzetting van glucose in de lever. Als resultaat zakt het bloedsuikerniveau. Daarnaast vermindert semaglutide het hongergevoel waardoor de patiënt minder calorieën consumeert en lichtjes afslankt.

Een alternatief voor gewichtsverlies: bestel Saxenda online

Ozempic en gewichtsverlies

Patiënten kunnen volgens ozempic.com tijdens het nemen van het medicament tot 6.5 kg lichaamsgewicht kwijtraken. Daarbij moet gezegd worden dat Ozempic niet bedoeld is voor gewichtsverlies. Ozempic dient in de eerste plaats om type 2 diabetes te behandelen. Er is een wel een ander medicament dat eveneens op semaglutide gebaseerd is en dat speciaal ontworpen is voor gewichtsverlies.

Voor wie is Wegovy bedoeld?

Wegovy mag voorgeschreven worden aan mensen die aan overgewicht of obese lijden. Het wordt meestal gegeven aan patiënten met een body mass index van meer dan 27 kg / m2 + de aanwezigheid van begeleidende ziekten als hypertensie van de slagaders, type 2 diabetes, etc.  of mensen met obese (BMI boven 30). Daarbijkomend zijn er andere medicijnen voor gewichtsverlies, zoals Saxenda, dat gebaseerd is op een ander actief ingrediënt: liraglutide. Het is aan de behandelende arts om te beslissen welke gewichtsverliesmedicatie het beste is voor de patient.

Kan ik Ozempic kopen zonder voorschrift?

Je hebt een voorschrift nodig voor Ozempic. Dit medicijn heeft een aantal tegenindicaties en kan bijwerkingen veroorzaken. Vooraleer de behandeling te starten dien je een dokter te raadplegen.

Hoe Ozempic (semaglutide)  kopen? 

Als je Ozempic wil kopen moet je eerst een dokter raadplegen. Hij zal de patiënt onderzoeken en, als er geen tegenindicaties zijn, een voorschrift schrijven voor het medicament. Als je geen tijd hebt om een dokter te bezoeken kan je Ozempic online bestellen.

Hoe Ozempic online bestellen?

Je kan hiertoe een online apotheek gebruiken. Deze werken samen met dokters van verscheidene specialisaties die volmacht hebben medicatie voor te schrijven.

De voorschriften afgeleverd door deze dokters hebben dezelfde legale waarde als voorschriften afgeleverd in het ziekenhuis.
Om een voorschrift van een een online apotheek  te verkrijgen dient de klant eenmedische vragenlijst in te vullen. De dokter kijkt deze na en als de patiënt geen tegenindicaties vertoont zal hij een voorschrift schrijven dat vervolgens per email verstuurd wordt. Gewoonlijk komt de de bestelling al de dag na de order is verwerkt aan. De patiënt krijgt een code om het pakket te traceren.

Opgelet: online bestellen van Ozempic kan mogelijk momenteel niet mogelijk zijn. Maar liraglutide is meestal wel verkrijgbaar via telegeneeskunde.

Wat zit vervat in de prijs wanneer je Ozempic koopt in een online apotheek?

Als je Ozempic online koopt krijg je er medisch advies, voorschrift en levering bij.

Kan ik subsidie krijgen voor Ozempic?

Sommige  verzekeringsmaatschappijen springen bij voor Ozempic. Vraag na bij je verzekeraar of je in aanmerking komt voor terugbetaling van Ozempic. 

Gebruiksaanwijzingen

Ozempic wordt aangeboden in de vorm van injectienaalden voor eenmalig gebruik. Het medicijn kan 1 keer per week subcutaan  toegediend worden in het schoudergebied, de onderbuik of de dij, gradueel de dosis verhogend. Het is niet aanbevolen om het medicijn twee keer achter elkaar op dezelfde plaats te injecteren. Wanneer je niet weet hoe subcutane inspuitingen juist te zetten, vraag dan aan je dokter uitleg of bekijk een instructievideo. Als je een nieuwe gebruiker bent moet je sowieso onderricht worden door een gekwalificeerd specialist.

Bijwerkingen van Ozempic

Meest voorkomende bijwerkingen:

 • hypoglykemie (lage bloedsuiker);
 • pancreatitis;
 • veranderingen in gezichtsvermogen (een complicatie van diabetische retinopathie);
 • duizeligheid;
 • misselijkheid en overgeven.

Wisselwerkingen

Vertel je dokter wanneer je insuline of sulfonylureas hebt, omdat deze kunnen interageren met Ozempic.

Gebruikerservaring

Reviews van Ozempic kunnen gevonden worden op diverse fora en websites zoals mijn medicijn.nl. Als je de reviews mag geloven zijn de meeste patiënten tevreden met het medicijn. Er zijn ook sommigen die bijwerkingen meldden.

FAQ

Wat zal je dosis zijn?

Ozempic neem je 1 keer per week, exact zoals voorgeschreven. De startdosis is 0.25 mg 1x per week voor de eerste 4 weken. De 5de week moet het verhoogt worden tot 0.5 mg. Als extra werkzaamheid nodig is zijn er ook dosissen van 1 en 2 mg beschikbaar.

Hoe het medicijn bewaren?

Nieuwe ongeopende injectiepennen moeten bewaard worden in de koelkast tussen 2 en 8 graden. Geopende pennen kunnen bewaard worden op kamertemperatuur of in de koelkast, maar niet meer dan 56 dagen. Als deze datum voorbij is moet je de pennen wegwerpen.
Vries het medicijn niet in. Bevroren pennen mogen niet gebruikt worden. Bewaar de pennen weg van hitte en licht.

Wat is type 2 diabetes?

Deze ziekte treedt op wanneer het lichaam onvoldoende insuline produceert of niet juist op insuline reageert. Dit is een chronische conditie. Haar symptomen zijn:

 • meer plassen dan gewoonlijk;
 • overdreven dorst;
 • vermoeidheid;
 • gewichtsverlies;
 • snij- en andere wonden genezen langzamer;
 • wazig zicht.