ozempic kopen

Ozempic

Ben je Belg? Ozempic is tijdelijk niet beschikbaar. Ga hier op consultatie en krijg Saxenda aan huis geleverd:

Online service: België Koop nu
Online service: Nederland Bestel nu

Overzicht

Voor de behandeling van diabetes zijn er enkele effectieve geneesmiddelen. Eén mogelijke behandelingswijze is de toediening van injecties met semaglutide (Ozempic). Patiënten hebben vaak vragen over de werking van dit medicijn. Waarom sommigen gewicht verliezen terwijl ze het nemen, en hoe het veilig online te kopen?

Wat is Ozempic?

Ozempic is een medicijn voor de behandeling van type 2 diabetes bij volwassenen. Ozempic bevat semaglutide als actief bestanddeel. Semaglutide is ontwikkeld door Novo Nordisk. Dit bedrijf bezit de unieke rechten de stof te produceren en verkopen onder het merk Ozempic. Het helpt geglyceerde hemoglobine (A1C) te verlagen tot een klinisch normaal niveau van minder dan 7%. Verhoogde geglyceerde hemoglobine is een indicator is voor een teveel aan gemiddelde bloedglucose. Daarbovenop vermindert het medicament het risico op cardiovasculaire verwikkelingen in diabetes, zoals hartaanvallen en hartinfarcten. Voor het beste behandelingsresultaat moet een behandeling met Ozempic samengaan met een caloriearm dieet en lichaamsbeweging.

Hoe werkt Ozempic?

Ozempic helpt het lichaam om insuline te produceren, wat het in staat stelt om beter te reageren op een hoog bloedsuiker, en het te verlagen door de concentratie glycated hemoglobin te verminderen. Het actieve ingredient in Ozempic is semaglutide. Volgens Wikipedia is dat een glucagon-achtige peptide-1 receptor-activator. Het vertraagt de maaguitscheiding naar de darm, helpt de pancreas meer insuline te produceren en vermindert de omzetting van glucose in de lever. Als resultaat zakt het bloedsuikerniveau. Daarnaast vermindert semaglutide het hongergevoel waardoor de patiënt minder calorieën consumeert en lichtjes afslankt.

Een alternatief voor gewichtsverlies: bestel Saxenda online

Alternatieven voor Ozempic voor de behandeling van diabetes

Medicatiegroep

Merknamen & werkzame stoffen

Effecten op de bloedsuikerspiegel

GLP-1 receptoragonisten

Byetta (exenatide), Victoza (liraglutide), Trulicity (dulaglutide)

Verlagen de bloedsuikerspiegel door het stimuleren van de insulineafgifte en het verminderen van de glucagonafgifte. Zij verminderen ook de eetlust en kunnen daardoor leiden tot gewichtsverlies.

DPP-4 remmers

Januvia (sitagliptine), Galvus (vildagliptine), Trajenta (linagliptine)

Verlagen de bloedsuikerspiegel door de afbraak van het hormoon incretine af te remmen. Dit hormoon stimuleert de insulineafgifte en remt de glucagonafgifte af.

SGLT-2 remmers

Forxiga (dapagliflozine), Jardiance (empagliflozine), Invokana (canagliflozine)

Verlagen de bloedsuikerspiegel door de nieren via de urine meer glucose uit het lichaam te laten verwijderen. Dit vermindert ook de bloeddruk en kan leiden tot gewichtsverlies.

Biguaniden

Metformine (Glucophage)

Verlagen de bloedsuikerspiegel door de lever minder glucose te laten aanmaken en de gevoeligheid van het lichaam voor insuline te verhogen. Een afslankend effect is ook mogelijk.

Sulfonylureumderivaten

Glibenclamide (Daonil), Glimepiride (Amaryl), Gliclazide (Diamicron)

Verlaagt de bloedsuikerspiegel door de alvleesklier te stimuleren om meer insuline aan te maken.

Meglitiniden

Repaglinide (NovoNorm)

Verlaagt de bloedsuikerspiegel door de alvleesklier te stimuleren om meer insuline aan te maken. Het werkt sneller dan sulfonylureumderivaten en heeft een kortere werkingsduur.

Alfa-glucosidaseremmers

Glucobay (acarbose)

Verlaagt de bloedsuikerspiegel door de opname van koolhydraten in de darmen te vertragen en de afgifte van glucose in de bloedbaan te verminderen.

Let op: Het is belangrijk om met uw arts te overleggen welke medicatie het meest geschikt is voor uw situatie.

Ozempic en gewichtsverlies

Patiënten kunnen volgens ozempic.com tijdens het nemen van het medicament tot 6.5 kg lichaamsgewicht kwijtraken. DIt komt doordat semaglutide de eetlust vermindert. Patiënten voelen zich sneller vol en eten daardoor minder. Dit leidt onvermijdelijk tot gewichtsverlies. Daarbij moet gezegd worden dat Ozempic niet bedoeld is voor gewichtsverlies.

Ozempic is niet bedoeld voor afslanken bij patiënten die geen diabetes type 2 hebben.

De reden dat diabetes type 2 patiënten bijkomen is een direct gevolg van hun ziekte; het gevolg van een slecht werkende glycemische huishouding. 

Bovendien vindt snel afvallen pas plaats bij hogere dosissen, dosissen, die vaak te hoog liggen in verhouding tot de graad van falen van de pancreas, waardoor er risico op hypoglykemie (laag bloedsuiker) ontstaat. Indien je aan diabetes type 2 lijdt en je je ook zorgen maakt over je gewicht neem dan de gewone dosissen voor regulering van de glycemische balans en wees geduldig. Naarmate je suikerhuishouding in balans komt zal je lichaam langzaamaan afvallen en op een gezond gewicht komen. Als je zorg gewichtsverlies is meer dan van glykemische controle, bekijk dan met je arts of Wegovy of Saxenda niet meer geschikt zijn voor je.

Indien je lijdt aan diabetes type 2 is het desondanks goed om niet alleen je bloedsuiker te managen, maar ook je gewicht. Het verliezen van extra kilo’s is belangrijk om redenen als:

 1. Verbeterde glucoseregulatie: Een lager gewicht heeft een positief effect op de bloedsuikerspiegel.  Hierdoor zal ook de afhankelijkheid van medicatie verminderen.
 2. Verhoogde insulinegevoeligheid: Gewichtsverlies kan de effectiviteit van insuline vergroten, waardoor glucose beter opgenomen wordt in de lichaamscellen.
 3. Lager risico op cardiovasculaire problemen: Gewichtsverlies kan de kans op hartgerelateerde complicaties zoals hoge bloeddruk, aderverkalking en beroertes verminderen.
 4. Gewrichten worden minder belast: Het verliezen van overtollige kilo’s vermindert de druk op de gewrichten die dat gewicht moeten dragen, waardoor pijn en ongemak afnemen.
 5. Verhoogde energieniveaus: Een slanker lichaam leidt tot meer uithoudingsvermogen, wat een actievere en bevredigende levensstijl in de hand werkt.
 6. Verhoogd zelfvertrouwen: Het bereiken van een gezond gewicht kan bijdragen tot meer zelfvertrouwen en een verbeterde mentale gezondheid.
 7. Minder ontstekingen: Gewichtsverlies helpt om chronische ontstekingen te verminderen. Ontstekingen zijn waarschijnlijk factoren voor diabetes type 2.
 8. Verbeterde slaapkwaliteit: Gewichtsverlies kan slaapapneu en andere slaapstoornissen die uitgelokt worden door diabetes type 2.verlichten.
 9. Minder druk op de nieren: Een lichter lichaam belast de nieren minder, wat niercomplicaties kan voorkomen of vertragen.
 10. Langere levensverwachting: Een goed gewichtsbeheer draagt bij aan een langer en gezonder leven.

Voor wie is Wegovy bedoeld?

Wegovy mag voorgeschreven worden aan mensen die aan overgewicht of obese lijden. Het wordt meestal gegeven aan patiënten met een body mass index van meer dan 27 kg / m2 + de aanwezigheid van begeleidende ziekten als hypertensie van de slagaders, type 2 diabetes, etc. of mensen met obese (BMI boven 30). Semaglutide, is, zoals in Ozempic, eveneens het actieve ingrediënt in Wegony. Het therapeutische effect bij overgewicht wordt bereikt door een hogere dosis in vergelijking tot die in in Ozempic.

Daarbijkomend zijn er andere medicijnen voor gewichtsverlies, zoals Saxenda, dat gebaseerd is op een ander actief ingrediënt: liraglutide. Het is een valabel alternatief voor semaglutide. Het is aan de behandelende arts om te beslissen welke gewichtsverliesmedicatie het beste is voor de patient. Hij zal je Ozempic zeker niet voorschrijven voor gewichtsverlies. Het is te verwachten dat hij de voorkeur geeft aan Saxenda, omdat het gemakkelijk online te kopen is.

Kan ik Ozempic kopen zonder voorschrift?

Je hebt een voorschrift nodig voor Ozempic. Dit medicijn heeft een aantal tegenindicaties en kan bijwerkingen veroorzaken. Vooraleer de behandeling te starten dien je een dokter te raadplegen.

Je kan online een consultatie en een voorschrift verkrijgen. De gerecommendeerde verkoper werkt samen met gequalificeerde doctoren. IT Specialisten hebben een gebruiksvriendelijke interface ontworpen die de koper en de dokter online in verbinding stelt. 

Tijdens het plaatsen van je bestelling wordt je een medisch formulier voorgeschoteld dat je dient in te vullen. Het formulier gaat je gezondheidstoestand na. Na het formulier ontvangen te hebben kijkt de dokter je antwoorden na en beslist welke behandeling geschikt is voor je. Eens beslist, zendt hij/zij het nodige voorschrift naar de apotheek. Dit is een unieke dienstverlening die je niet in gewone apotheken krijgt.

Wanneer een verkoper je probeert te overtuigen dat Ozempic gekocht kan worden zonder voorschrift, moet je zijn diensten weigeren. Dit is een duidelijk teken dat je met een illegitieme apotheek te maken hebt. Er valt geen voordeel te behalen met medicatie te kopen van illegale verkopers. Het is het risico niet waard.

Hoe Ozempic (semaglutide) kopen? 

Als je Ozempic wil kopen moet je eerst een dokter raadplegen. Hij zal de patiënt onderzoeken en, als er geen tegenindicaties zijn, een voorschrift schrijven voor het medicament. Als je geen tijd hebt om een dokter te bezoeken kan je Ozempic online bestellen.

Hoe Ozempic online bestellen?

Je kan hiertoe een online apotheek gebruiken. Deze werken samen met dokters van verscheidene specialisaties die volmacht hebben medicatie voor te schrijven.

De voorschriften afgeleverd door deze dokters hebben dezelfde legale waarde als voorschriften afgeleverd in het ziekenhuis.
Om een voorschrift van een een online apotheek te verkrijgen dient de klant eenmedische vragenlijst in te vullen. De dokter kijkt deze na en als de patiënt geen tegenindicaties vertoont zal hij een voorschrift schrijven dat vervolgens per email verstuurd wordt. Gewoonlijk komt de de bestelling al de dag na de order is verwerkt aan. De patiënt krijgt een code om het pakket te traceren.

Opgelet: online bestellen van Ozempic kan mogelijk momenteel niet mogelijk zijn. Maar liraglutide is meestal wel verkrijgbaar via telegeneeskunde.

Wat zit vervat in de prijs wanneer je Ozempic koopt in een online apotheek?

Als je Ozempic online koopt krijg je er medisch advies, voorschrift en levering bij. De productprijs op de website is inclusief deze diensten. Je hoeft geen extra betalingen te doen. Deze formule is voordelig omdat je geen tijd hoeft te spenderen aan het bezoeken van een dokter en het zoeken van een apotheek waar het medicament verkrijgbaar is aan een goed tarief.

Kan ik subsidie krijgen voor Ozempic?

Als Belgische werknemer heb je recht op terugbetaling voor een groot assortiment geneesmiddelen. Vraag aan je ziekenfonds of Ozempic terugbetaald wordt. Indien dat zo is kan je bij de site waarbij je aankoopt een factuur opvragen waarmee je bij je mutualiteit de terugbetaling waar je recht op hebt kunt vorderen. Farmaceutische webshops zijn meestal niet in staat om de overheidssubsidie rechtstreeks door te rekenen, maar omdat zij gelicenseerd zijn heb je, onder de Belgische wetgeving, in plaats daarvan, recht op terugbetaling achteraf, mits voorlegging van het aankoopfactuur.

Kan je Ozempic (semaglutide) kopen bij Kruidvat?

De Nederlandse drogisterijketen Kruidvat is vrij populair in België. Deze winkel verkoopt medicijnen die verkocht mogen worden aan klanten die geen voorschrift hebben. Het actieve ingrediënt van Ozempic staat op de lijst van substanties die enkel mogen verkocht worden aan klanten die een voorschrift hebben. Omwille van deze reden, bevat het assortiment van Kruidvat, bijvoorbeeld, geen behandelingen voor diabetes.

Diegenen die gewicht willen verliezen met semaglutide dienen eveneens enkel de diensten te gebruiken van gelicenseerde apotheken. Voedingssupplementen om het metabolisme te ondersteunen kunnen helpen met het verbeteren van de lijn, maar zij kunnen obesitas niet behandelen.

Indien je dokter bevestigd heeft dat je diabetes type 2 hebt en je medicatie heeft voorgeschreven, hoef je niet meer uit te kijken voor alternatieve behandelingen. Het toepassen van verkeerde remedies kan onherstelbare schade aan je gezondheid met zich meebrengen. De aanwezigheid van mogelijks alternatieve behandelingen in Kruidvat/Etos of andere winkels is geen goede reden om je dokters aanbevelingen in de wind te slaan.

Werkzaamheid van Ozempic

Gegevens van meerdere onderzoeken waaraan meer dan 7.000 deelnemers deel namen, bevestigen de dubbele werkzaamheid van Ozempic op het gebied van zowel glykemische controle als vermindering van het risico op cardiovasculaire ziekten. Daarnaast overstijgen de effecten van Ozempic de demografische categorieën en toont het medicijn werkzaamheid in mensen van beide geslachten en alle leeftijden en genetische groepen.

Het geneesmiddel laat aanhoudende, klinisch betekenisvolle, verlagingen zien van de HbA1c-niveaus, die lager liggen dan die van andere geneesmiddelen zoals sitagliptine, exenatide en insuline glargine. Daarnaast bevordert de injectie gewichtsverlies, wat vaak een uitdagend aspect is van diabetesmanagement.

Studies bij patiënten met een hoog cardiovasculair risico hebben aangetoond dat, alhoewel de cardiovasculaire sterftecijfers onveranderd bleven in vergelijking met placebo, Ozempic de kans op hartaanvallen en beroertes vermindert. 

De effectiviteit van dit medicijn voor gewichtsverlies is al lange tijd onderwerp van wetenschappelijk onderzoek. Vroege studies toonden aan dat het eerste resultaat al na 2 weken wordt waargenomen. Het is echter tijdens deze periode dat de meest ernstige gastro-intestinale reacties zijn vastgesteld. Dit zijn deze reacties die het eetgedrag van de patiënt drastisch doen wijzigen. Op de langere termijn kunnen patiënten verwachten ongeveer 5% van hun gewicht te verliezen (soms zelfs meer).

Recentere studies zijn het er over eens dat beide geslachten de beste resultaten bereiken met een dosering van 2,4 mg semaglutide per week. Deze dosering is echter, zoals je misschien al weet, niet beschikbaar in Ozempic producten.

Ozempic (semaglutide) tabletten

Na het succes van Ozempic hebben patiënten en artsen gevraagd om een versie in tabletvorm. Tabletten hebben het voordeel dat ze gemakkelijker kunnen worden genomen. Ozempic is nog steeds niet beschikbaar in tabletvorm, maar sinds 2020 heeft hetzelfde bedrijf wel een tabletversie van semaglutide, Rybelsus genaamd, beschikbaar gemaakt voor de behandeling van diabetes. De dosis semaglutide die nodig is om werkzaamheid te hebben voor glykemische controle en gewichtsverlies bedraagt 0,5-1 mg. Maar terwijl Ozempic mits goedkeuring van een arts kan worden ingenomen in een dosering van 2 mg, is er voor Rybelsus geen proportioneel alternatief. Een nadeel van de tabletvorm van het geneesmiddel is dat het elke dag moet worden ingenomen in plaats van één keer per week, zoals bij de injectie het geval is.

Gebruiksaanwijzingen

Ozempic wordt aangeboden in de vorm van injectienaalden voor eenmalig gebruik. Het medicijn kan 1 keer per week subcutaan toegediend worden in het schoudergebied, de onderbuik of de dij, gradueel de dosis verhogend. Het is niet aanbevolen om het medicijn twee keer achter elkaar op dezelfde plaats te injecteren. Wanneer je niet weet hoe subcutane inspuitingen juist te zetten, vraag dan aan je dokter uitleg of bekijk een instructievideo. Als je een nieuwe gebruiker bent moet je sowieso onderricht worden door een gekwalificeerd specialist.

Patiënten die van plan zijn Ozempic in te nemen, moeten rekening houden met de volgende contra-indicaties:

Directe contra-indicaties

Indirecte Contra-indicaties

allergische reactie op semaglutide

ernstige maag-darmstoornissen

diabetische ketoacidosis

nierproblemen

diabetes type 1

leverdisfunctie

zwangerschap

alcoholisme

borstvoeding

gelijktijdig gebruik van bepaalde medicijnen (bijv. insuline, sulfonylureumderivaten)

voorgeschiedenis van medullair schildklierkanker

voorgeschiedenis van pancreatitis

familiale voorgeschiedenis van multipele endocriene neoplasie type 2

 

Bijwerkingen van Ozempic

Bijwerkingen 

Aanbevelingen 

misselijkheid

Begin met een lage dosis, en indien je het medicijn verdraagt, verhoog geleidelijk, en blijf gehydrateerd (drink voldoende)

diarree

Zorg voor voldoende vochtinname, gebruik indien nodig vrij verkrijgbare diarreeremmers en raadpleeg je arts als de diarree aanhoudt

obstipatie

Verhoog de vezelinname, drink voldoende water, en overweeg indien nodig een mild laxeermiddel

buikpijn

Gebruik een warm kompres, vermijd gasvormende voedingsmiddelen en raadpleeg je arts als de pijn aanhoudt of verergert.

braken

Neem kleine slokjes zuivere vloeistoffen, eet kleine, milde maaltijden en informeer je arts als het overgeven aanhoudt of verergert

hoofdpijn

Gebruik vrij verkrijgbare pijnstillers, beoefen ontspanningstechnieken en ga te rade bij je arts als de hoofdpijn blijft aanhouden of erger wordt.

vermoeidheid

Zorg voor voldoende rust, eet evenwichtig, doe regelmatig aan lichaamsbeweging en indien vermoeidheid je dagelijks leven overheerst, raadpleeg dan je arts.

duizeligheid

Beweeg langzaam bij verandering van positie, blijf gehydrateerd en informeer je arts als het een constante of erger wordt

reacties op de injectieplaats

Gebruik een koud kompres, wissel injectieplaatsen af en raadpleeg je arts indien roodheid, zwelling of pijn aanhoudt

hypoglykemie (lage bloedsuiker)

Consumeer een snelwerkende suikerbron, controleer je bloedsuikerspiegel nauwgezet en indien er zich hypoglykemie voordoet, bespreek dit dan met je arts

Wisselwerkingen

Vertel je dokter wanneer je insuline of sulfonylureas hebt, omdat deze kunnen interageren met Ozempic. Het kan zijn dat je je insulinegebruik moet aanpassen om hypoglykemie te voorkomen.

Ozempic en alcohol

Semaglutide, het actieve ingrediënt in Ozempic, en alcohol, reageren niet op elkaar op een directe wijze, maar het drinken van alcohol tijdens de therapie wordt sowieso niet aanbevolen. Dit omdat alcohol veel suikers bevat, de bloedsuikerspiegel bijgevolg minder goed beheersbaar wordt en bijwerkingen ernstiger kunnen worden. Als er echter geen andere contra-indicaties zijn, kan de patiënt met de arts overeenkomen hoe alcohol nog kan worden gedronken.

Als het gaat om alcoholinname voor mensen met diabetes type 2 is matiging het ordewoord. Volgens de Europese richtlijnen wordt gematigde alcoholconsumptie meestal als volgt gedefinieerd:

 • Voor mannen maximaal twee drankjes per dag
 • Voor vrouwen maximaal één drankje per dag

Een standaard drankje komt overeen met:

 • 330 ml bier (met ongeveer 5% alcoholgehalte)
 • 150 ml wijn (met ongeveer 12% alcoholgehalte)
 • 40 ml gedistilleerde dranken (met ongeveer 40% alcoholgehalte, zoals whisky, gin of wodka)

Hier zijn enkele tips, bekeken vanuit de Europese context, voor het omgaan met alcoholconsumptie bij diabetes type 2:

 1. Drink niet op een lege maag, omdat dit het risico op hypoglykemie (lage bloedsuiker) kan vergroten.
 2. Hou je aan de bovengenoemde richtlijnen voor matige consumptie.
 3. Let op het koolhydraatgehalte van je drankje, omdat dit je bloedsuikerspiegel beïnvloedt.
 4. Kies indien mogelijk voor drankjes met een lager alcohol- en koolhydraatgehalte.
 5. Bespreek je alcoholconsumptie met je dokter om er zeker van te zijn dat het veilig en geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Vergeet niet om altijd een arts te raadplegen voor persoonlijk advies over alcoholconsumptie en diabetesbeheer.

Extra voorzorgsmaatregelen

Wees voorzichtig bij het injecteren. Het geneesmiddel mag niet intraveneus of intramusculair worden geïnjecteerd. Gebruik nooit een injectiespuit die reeds gebruikt is door derden.

Als je een operatie moet ondergaan, vertel je arts dan dat je Ozempic neemt. De vertraging van de maaglediging veroorzaakt door semaglutide verhoogt het risico op regurgitatie van maaginhoud na anesthesie. Je arts dient de mogelijkheid te beoordelen om 3 weken voor de geplande operatie te stoppen met semaglutide of een snelle sequentiële inductie te overwegen.

Gebruikerservaring

Reviews van Ozempic kunnen gevonden worden op diverse fora en websites zoals mijn medicijn.nl. Als je de reviews mag geloven zijn de meeste patiënten tevreden met het medicijn. Er zijn ook sommigen die bijwerkingen meldden. De ervaring van andere patiënten is erg belangrijke informatie om mee te nemen bij het kiezen van een goede behandeling. Maar de dokter moet hierin wel de belangrijkste autoriteit blijven.

Het is normaal dat sommigen negatieve recensies geven over het innemen van Ozempic. De kritiek is echter vaak ongegrond. Deze medicatie is niet voor iedereen bedoeld. Het wordt sinds 2018 (in de EU) gebruikt voor de behandeling van diabetes, maar patiënten blijven bloggers geloven die het aanbevelen voor gewichtsverlies. Dit creëert onrealistische verwachtingen en als gevolg daarvan teleurstelling.

De mediapopulariteit van semaglutide-injecties voor gewichtsverlies zorgt er zelfs voor dat diabetici een tekort aan deze, voor hen levensreddende medicatie, ervaren. Als je wil dat je ervaring met afvallen positief is, neem dan een medicijn dat expliciet bedoeld is voor gewichtsverlies (Saxenda of Wegovy).

FAQ

Kan Ozempic worden ingenomen door kinderen en adolescenten?

Ozempic wordt niet aanbevolen voor patiënten jonger dan 18. Dit komt doordat studies nog niet met zekerheid vastgesteld hebben dat de potentiële voordelen opwegen tegen de risico’s. In de VS werd semaglutide in 2023 goedgekeurd voor de behandeling van obesitas bij adolescenten. In de EU wordt semaglutide echter niet gebruikt voor de behandeling van patiënten in deze leeftijdsgroep.

Is het voordelig om Ozempic in Duitsland of Spanje te bestellen?

Dat is alleen voordelig als u zelf in Duitsland of Spanje woont. Zo niet, dan kan je niet online vanuit die landen bestellen. Internationale levering van dit geneesmiddel is niet mogelijk. Daarnaast is er in deze landen een tekort aan semaglutide voor de behandeling van diabetes. Belgische en Nederlandse online platforms bieden de beste prijs voor het medicijn met recept en levering.

Wat zal je dosis zijn?

Ozempic neem je 1 keer per week, exact zoals voorgeschreven. De startdosis is 0.25 mg 1x per week voor de eerste 4 weken. De 5de week moet het verhoogt worden tot 0.5 mg. Wanneer, na 8 weken, glycemische controle nog steeds nodig is, kan de dosis verhoogd worden tot 1 mg semaglutide per week voor nog eens 4 weken. Wanneer, na 12 weken, glycemische controle nog steeds wenselijk is mag de dosis verhoogt worden naar een onderhoudsdosis van 2 mg. 2mg is the maximum dosis die per week mag toegendiend worden. De dokter zal bepalen hoe lang je mag doorgaan met het nemen van de onderhoudsdosis.

Hoe het medicijn bewaren?

Nieuwe ongeopende injectiepennen moeten bewaard worden in de koelkast tussen 2 en 8 graden. Geopende pennen kunnen bewaard worden op kamertemperatuur of in de koelkast, maar niet meer dan 56 dagen. Als deze datum voorbij is moet je de pennen wegwerpen.
Vries het medicijn niet in. Bevroren pennen mogen niet gebruikt worden. Bewaar de pennen weg van hitte en licht.

Hou ook rekening met de bewaringsregels tijdens het vervoeren van het medicijn. Dit is vooral belangrijk als je met het vliegtuig reist, met je bagage in het laadruim, omdat de temperatuur daar onder het vriespunt kan zakken. Hergebruik  insulinepennen nooit.  Raadpleeg de lokale autoriteiten of je apotheker om te weten hoe je de pennen na gebruik, conform de wet, veilig, weg kan werpen.

Wat is type 2 diabetes?

Deze ziekte treedt op wanneer het lichaam onvoldoende insuline produceert of niet juist op insuline reageert. Dit is een chronische conditie. Haar symptomen zijn:

 • meer plassen dan gewoonlijk;
 • overdreven dorst;
 • vermoeidheid;
 • gewichtsverlies;
 • snij- en andere wonden genezen langzamer;
 • wazig zicht.

Is Ozempic geschikt voor de behandeling van diabetes type 1?

Dit medicijn mag niet genomen worden om type 1 diabetes te behandelen. Die ziekte is gekenmerkt door absolute insuline deficiëntie. Semaglutide stimuleert de productie van de stof, het vervangt deze niet.

differentiatie diabetes type 1 vs diabetes type 2

Waarom is het beter om Saxenda dan Ozempic te kopen voor gewichtsverlies?

Als de indicaties zijn dat je een behandeling voor overgewicht of obesitas nodig hebt dan is Saxenda te verkiezen. Dit medicijn is specifiek voor gewichtsverlies ontwikkeld en heeft zijn effectiviteit bewezen. De concentratie van semaglutide in Ozempic is onvoldoende om overgewicht met success the bestrijden.

De dokter zal een aankoop van Ozempic terwille van gewichtsverlies niet goedkeuren omdat off-label gebruik van medicamenten gevaarlijk is voor de gezondheid.

Wat moet ik doen als Ozempic niet helpt om af te vallen?

Als je merkt dat Ozempic niet bijdraagt tot gewichtsverlies, raadpleeg dan een arts. Deze kan je dosering herbekijken, andere medicijnen voorschrijven of aanvullende leefstijlveranderingen aanbevelen. Dat kan een aangepast dieet of bewegingsprogramma zijn om gewichtsbeheersing en algehele gezondheid te verbeteren.

Hoe weet ik of ik een intolerantie heb voor semaglutide?

Om te bepalen of je intolerant bent voor semaglutide, moet je, nadat je de behandeling bent begonnen, de reacties van je lichaam in de gaten houden. Symptomen van intolerantie kunnen bestaan uit ernstige of aanhoudende bijwerkingen, allergische reacties zoals uitslag, jeuk of zwelling, of ademhalingsmoeilijkheden.

Aanbevolen bronnen

 1. https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/ozempic-epar-product-information_en.pdf
 2. https://www.dovepress.com/usage-of-glucagon-like-peptide-1-for-obesity-in-children-updated-revie-peer-reviewed-fulltext-article-JMDH
 3. https://link.springer.com/article/10.1007/s12630-023-02550-y
 4. https://rsdjournal.org/index.php/rsd/article/view/33963
 5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK544016/