ozempic kopen

Ozempic

België (Wegovy) Koop nu
Nederland (Wegovy) Bestel nu

Overzicht

Als bij jou diabetes type 2 is vastgesteld, kan het zijn dat je een speciale therapie nodig hebt om je glykemische balans onder controle te houden. Vaak gaat deze ziekte gepaard met overgewicht of zelfs obesitas. In dat geval kan je arts Ozempic voorschrijven om deze beide problemen tegelijkertijd aan te pakken.

Wat is Ozempic?

Ozempic is een medicijn voor diabetes type 2 dat niet alleen suikerverlagende eigenschappen heeft, maar ook tot gewichtsverlies leidt. Het is een wekelijkse injectie die een arts kan voorschrijven aan patiënten met type 2 diabetes. De medicatie kan worden gebruikt als een op zichzelf staand middel voor glykemische controle of als aanvulling op andere diabetesbehandelingen (insulinetherapie, inname van sulfonylureum, enz.).

Actief bestanddeel

Het werkzame bestanddeel van Ozempic is semaglutide. De formule bevat andere stoffen, hulpstoffen genaamd, maar deze spelen geen doorslaggevende rol in het werkingsmechanisme van het geneesmiddel.

Semaglutide is een agonist van GLP-1-receptoren. Haar werking is analoog aan de werking van het menselijk hormoon GLP-1. Het dupliceert de werking bijna volledig, maar het werkt veel langer door.

De stof is gemaakt door het farmaceutische bedrijf Novo Nordisk. Dit is een Deens bedrijf, dat eerder al een andere effectieve agonist van GLP-1 receptoren introduceerde – liraglutide. Semaglutide wordt officieus beschouwd als een stof van de tweede generatie van deze klasse. Het wordt gekenmerkt door een verhoogde potentie met minder bijwerkingen.

Ozempic injecties

Ozempic is verkrijgbaar in de vorm van injecties (om precies te zijn in de vorm van voorgevulde injectiepennen). Het geneesmiddel wordt verkocht in doseringen van 0,25 mg; 0,5 mg; 1 mg; 2 mg. De kant-en-klare oplossing voor injectie in de vereiste dosering zit in speciale capsules in de spuitpennen. Alleen deze spuitpennen kunnen worden gebruikt voor de injecties.

Ozempic tabletten

Semaglutide is eveneens verkrijgbaar in tabletvorm. Deze toedieningswijze wordt verkocht onder de merknaam Rybelsus. Dit geneesmiddel heeft qua gebruik dezelfde indicaties als Ozempic. De tabletten zijn verkrijgbaar in doseringen van 3 tot 14 mg. Als u een geneesmiddel wilt vervangen door een ander, raadpleeg dan uw arts. Overstappen is mogelijk, maar vereist speciale controle door de arts vanwege een verkeerde dosering.

Werkingsmechanisme

 1. Verbetering van de insulineproductie – glucose wordt efficiënter gebruikt.
 2. Onderdrukking van de glucagonproductie – er wordt minder glucose gesynthetiseerd.
 3. Vertraging van de maaglediging – glucose wordt gelijkmatiger opgenomen [1].

Semaglutide begint te werken als reactie op een stijging van de bloedsuikerspiegel. Het glucoseafhankelijke werkingsmechanisme vermindert het risico op hypoglykemie.

Ozempic voor afvallen

Ozempic kan diabetespatiënten helpen gewicht te verliezen. Dit is erg belangrijk omdat het helpt de algehele gezondheid te verbeteren, de stofwisseling te normaliseren en cardiovasculaire risico’s te verminderen. Gewichtsverlies is een neveneffect van de therapie, maar de meeste gevallen is het sowieso wenselijk om gewicht te verliezen, omdat volgens verschillende gegevens 60 tot 70% van de patiënten met diabetes type 2 overgewicht of obesitas heeft [2].

Gewichtsverlies door semaglutide is mogelijk omdat het

 • inwerkt op het centrale zenuwstelsel en het hongergevoel onderdrukt.
 •  het genot van het eetproces vermindert.
 •  de maaglediging vertraagt, waardoor iemand langer een vol gevoel heeft.
 •  de hoeveelheid glucose vermindert die mogelijk kan worden omgezet in vetophopingen.
 •  ernstige gastro-intestinale bijwerkingen heeft die optreden als het dieet niet wordt gevolgd (vermijden van vet en zoet voedsel is noodzakelijk).

Wetenschappers beweren dat de eerste van de bovenstaande eigenschappen van semaglutide doorslaggevend is voor gewichtsverlies, en dat de patiënt hierdoor zijn eetgedrag radicaal kan veranderen.

Ozempic is echter niet geindiceerd als medicijn om af te vallen. Voor gewichtsverlies schrijven artsen Wegovy voor. Dit is een medicijn met dezelfde werkzame stof maar een andere dosering.

Ozempic online bestellen

Voor het maken van online bestellingen dient u gebruik te maken van de diensten van één van de online medische platforms (links naar de officiële websites van dergelijke platforms zijn te vinden aan de bovenkant van de pagina). Het unieke van hun werk ligt in het feit dat ze u de mogelijkheid geven om geneesmiddelen op voorschrift/recept te kopen met een snelle, adresseerbare levering. Dergelijke diensten zijn niet beschikbaar in reguliere apotheken of zelfs online apotheken.

Het werkt als volgt:

 1. Registratie
 2. Een medische vragenlijst invullen
 3. Goedkeuring krijgen voor de aankoop van een arts
 4. Betaling
 5. Levering

U vult een medische vragenlijst in om advies van een arts en een online voorschrift/recept te krijgen. Dit is de enige manier om online een voorschrift-plichtig te kopen.

Koop Ozempic in België en Nederland

  Kopen in België Kopen in Nederland
Bestelprocedure Bezoek de Belgische versie van het medisch web-platform. U kunt alleen diensten afnemen op de Nederlandse versie van het medisch web-platform.
Beschikbaarheid Controleer op de website of het medicament dat u wil beschikbaar is (als deze medicatie niet beschikbaar is, kun u een alternatief kiezen). Controleer op de website de beschikbaarheid van het gewenste product (op basis van het resultaat van een consultatie op afstand kan de arts een alternatiefve aankoop goedkeuren).
Voorschrift U ontvangt op basis van een consultatie op afstand een online voorschrift. Het digitale recept/voorschrift heeft dezelfde geldigheid als een regulier fysiek recept/voorschrift.
Prijs Kan variëren. Kan variëren.
Levering 24-48 uren (de levertijd kan beïnvloed worden door weekends en Belgische nationale feestdagen). 24-48 uren (de levertijd kan beïnvloed worden door weekenden en Nederlandse nationale feestdagen)

Ozempic bij Kruidvat kopen

In België en Nederland kan u geneesmiddelen en voedingssupplementen kopen bij de winkelketen Kruidvat. Dit geldt echter alleen voor middelen die geen voorschrift/recept behoeven. U kan er geen Ozempic en andere soortgelijke voorschrift-plichtige geneesmiddelen kopen. Er zijn geen aanwijzingen dat Kruidvat plannen heeft om een online apotheek op te zetten zoals Amazon dat heeft in de VS.

Prijs en vergoeding

Ozempic is bovengemiddeld geprijsd, maar blijft betaalbaar voor inwoners van de Benelux. Diabetespatiënten kunnen normaal gezien een subsidie verwachten, mits een gedetailleerde diagnose door een arts. Patiënten die een medicament willen om af te vallen zullen strenger beoordeeld worden. Wat afslankmedicatie in het algemeen betreft worden in Nederland Saxenda(liraglutide) en Mysimba(Naltrexone/bupropion) terugbetaald. In Belgie lijkt het moeilijker om medicamenten voor gewichtsverlies vergoed te krijgen.

De prijs van Ozempic en alle beschikbare alternatieven kan worden gevonden op de website van het online platform waar u wil kopen. De prijs op de website omvat naast de kosten van het geneesmiddel ook het consult van de arts en de bezorgservice.

Ervaringen: beoordelingen van patiënten

Patiënten zijn ondubbelzinnig tevreden over de mogelijkheid die Ozempic hen biedt om hun bloedsuikerspiegel onder controle te brengen en te houden. Dit blijkt uit de beoordelingen op forums en gespecialiseerde sites. De medicatie is niet voor iedereen geschikt, en sommigen hebben negatieve ervaringen met het gebruik. Dit is onvermijdelijk wanneer een medicament populair is en door zo een groot aantal mensen genomen wordt.

Patiënten en artsen zijn ontevreden over het tekort aan stock van Ozempic in België en Nederland. Dit is een probleem in heel Europa. Het heeft deels te maken met de onterechte reputatie4 van Ozempic op sociale media als hulpmiddel bij het afvallen [3].

Er is enige ontevredenheid over de bijwerkingen vam a Ozempic. :Soms belemmeren ze de voortzetting van de therapie. Dit is een natuurlijk risico dat tot op zekere hoogte inherent is aan elk medicijn.

Overzicht van de gebruiksaanwijzing

Semaglutide-injecties voor glykemische controle moeten eenmaal per week worden ingenomen. De dosis wordt geleidelijk verhoogd vanaf een startdosis van 0,25 mg totdat een aanvaardbare onderhoudsdosis van 1 of 2 mg is bereikt. Deze moet om de 4 weken worden verhoogd, maar alleen als de patiënt deze verhoging verdraagt. Het is mogelijk dat 0,5 mg semaglutide voldoende is voor de patiënt. Dit blijkt uit beoordelingen op populaire forums. De officiële instructie zegt hier niets over.

Injecties moeten worden gedaan met een injectiepen. Hiermee kan u het geneesmiddel subcutaan (en niet intramusculair) injecteren zonder onnodige traumatisering van de huid of acute pijnsensaties. Het zorgt er ook voor dat de juiste hoeveelheid oplossing wordt toegediend. Aanbevolen injectieplaatsen: schouder, buik, dij.

Bijwerkingen

De kans bestaat dat u te maken krijgt met de volgende ongewenste reacties:

l  Misselijkheid

l  Diarree

l  Constipatie

l  Pancreatitis

l  Huidirritaties op de injectieplaats

l  Galsteenziekte

l  Hypoglykemie (als u Ozempic combineert met andere diabetesmedicijnen)

Bijwerkingen zijn meestal tijdelijk (gastro-intestinale reacties) en leiden zelden tot stopzetting van de behandeling. Andere bijwerkingen, die zeldzamer zijn, kunnen ernstig zijn en reden zijn om de behandeling te staken (cholelithiasis, pancreatitis) [4].

Contra-indicaties

Risicofactor Voorzorgsmaatregel
Acute pancreatitis Toediening is uitgesloten.
Diabetes mellitus type 1  Toediening is uitgesloten.
Congestief hartfalen Toediening is uitgesloten.
Zwangerschap Toediening is uitgesloten tot studies de veiligheid van semaglutide voor de foetus bevestigen.
Borstvoeding Toediening is uitgesloten totdat studies zijn uitgevoerd die de veiligheid van semaglutide voor het kind bevestigen.
Diabetische retinopathie Toediening met uiterste voorzichtigheid.
Combinatie met sulfonylureumderivaten of insuline Gebruik met uiterste voorzichtigheid.
Nierziekte Gebruik met bijzondere voorzichtigheid.

Combinatie met andere stoffen

Semeglutide kan een wisselwerking hebben met andere geneesmiddelen. De gebruiksaanwijzing vermeldt geen specifieke gevaarlijke reacties, maar uw arts moet toch op de hoogte zijn van de medicijnen die u gebruikt.

Ozempic en insuline

Het innemen van Ozempic kan in sommige gevallen een reden zijn om te stoppen met insulinetherapie, maar semaglutide zelf kan insuline niet vervangen. Het stimuleert de productie ervan, het vervangt het niet. Gelijktijdige toediening van insuline en semaglutide leidt niet tot een directe chemische interactie tussen deze stoffen. In een dergelijk geval is echter constante controle van de bloedsuikerspiegel vereist, omdat het risico op hypoglykemie groter wordt.

Ozempic en alcohol

Alcohol en semaglutide hebben geen wisselwerking, maar hun gelijktijdige toediening kan ernstige gevolgen hebben om de volgende redenen

 • de bloedsuikerspiegel wordt minder voorspelbaar
 •  gastro-intestinale reacties kunnen ernstig worden
 • cardiovasculaire risico’s nemen toe
 •  lever en nieren worden overmatig belast
 •  de patiënt kan de controle over zijn eetgedrag verliezen.

Wanneer we het hebben over kleine dosissen zwakke alcohol, zijn de bovenstaande risico’s misschien niet aan de orde. Als de patiënt echter alcohol begint te misbruiken (vooral sterke alcohol), kunnen gezondheidsproblemen zich opstapelen.

Alternatieven

Alternatieven voor de behandeling van diabetes Alternatieven voor gewichtsverlies
Rybelsus – semaglutidetabletten voor glykemische controle Saxenda – dagelijkse injecties met liraglutide voor patiënten met obesitas of overgewicht in combinatie met comorbiditeiten
Victoza – dagelijkse injecties met liraglutide Wegovy – wekelijkse injecties met semaglutide, met een speciaal aangepaste dosering voor effectief gewichtsverlies
Metformine – tabletten die de glucosevorming in de lever onderdrukken Xenical – orlistat tabletten, die de absorptie van vet blokkeren dat met voedsel het lichaam binnenkomt
Mounjaro – wekelijkse injecties; dubbele agonist van GLP-1- en GIP-receptoren Mounjaro* – de EU overweegt de indicaties uit te breiden voor de behandeling van obesitas en de bestrijding van overgewicht

Veelgestelde vragen over het kopen van Ozempic in Europa

Waar kan ik Ozempic kopen zonder recept?

U kan Ozempic niet kopen zonder recept/voorschrift. Als u nog geen recept/voorschrift hebt wanneer u wil bestellen, kan u een online recept krijgen. Dit is een legaal alternatief in het geval u nog niet naar de dokter bent geweest en een regulier recept hebt gekregen.

De opkomst van websites die aanbieden om het medicijn zonder recept/voorschrift te kopen is te danken aan de grote populariteit van semaglutide voor gewichtsverlies. Dergelijke sites misleiden gebruikers en profiteren van hun goedgelovigheid.

Kan ik Ozempic kopen in Turkije?

U kan niet enkel in België en Nederland diabetes- of obesitasmedicijnen kopen. Online platforms zijn een gegeven in bijna alle EU-landen. Turkije is geen lid van de EU, dus het verzenden van medicijnen van daaruit is moeilijk en soms illegaal. Ozempic wordt niet officieel verkocht in Turkije. Als u denkt dat u door daar te kopen kunt besparen op uw behandeling, het u het mis. Hoogstwaarschijnlijk verliest u alleen uw geld en verrijkt u de oplichters.

Hoe koop ik Ozempic in Spanje?

Ozempic is goedgekeurd voor gebruik in Spanje, maar men heeft daar grote leveringsproblemen. Spaanse patiënten vinden het moeilijk om semaglutide te kopen en moeten vaak op zoek naar alternatieven. In België en Nederland is het gemakkelijker om semaglutide te kopen, vooral de versie voor gewichtsverlies. De voorraden in deze landen zijn veel beter georganiseerd. De prijzen in Spanje zijn misschien iets lager dan in de Benelux, maar dit voordeel komt enkel patiënten ten goede die zich op het moment van bestelling in Spanje bevinden.

Is het rendabel om Ozempic te bestellen vanuit Duitsland?

Online platforms zijn ook actief in Duitsland, dus u kan er gemakkelijk een bestelling plaatsen in dit land. U moet er echter rekening mee houden dat de levering van het geneesmiddel enkel mogelijk is binnen het grondgebied van de site. Patiënten die bestellen binnen Duitsland kunnen het geleverd krijgen op hun Duitse verblijfsadres, er is dus geen levering mogelijk naar België of Nederland.

Veelgestelde vragen over het gebruik van het geneesmiddel

Is Ozempic gevaarlijk?

Ozempic en andere geneesmiddelen met semaglutide zijn goedgekeurd voor gebruik in de EU, er is geen reden om ze als gevaarlijk te beschouwen. De injecties worden goed verdragen door patiënten, zonder contra-indicaties of individuele intolerantie. Het innemen van semaglutide heeft enkele risico’s (zie sectie over bijwerkingen), maar deze gaan niet verder dan de risico’s die gebruikelijk zijn bij medicamenteuze behandelingen.

Hoe snel werkt Ozempic?

Het duurt 1 tot 3 dagen om de maximale plasmaconcentratie van semaglutide te bereiken. In deze periode begint het merkbare effect van het geneesmiddel op het lichaam. Een stabiel resultaat kan echter pas na 4 tot 5 weken worden verwacht.

Waarom wordt Ozempic niet gebruikt als afslankmiddel?

Ozempic is om verschillende redenen niet geïndiceerd voor gebruik als afslankmiddel:

 1. De dosering van 1 mg en 2 mg semaglutide is onvoldoende om voor significant gewichtsverlies te zorgen.
 2. Wegovy, een medicijn dat eveneens semaglutide bevat als werkzame stof en een onderhoudsdosering van 2,4 mg voorziet, is ontwikkeld en goedgekeurd voor gebruik voor gewichtsverlies.
 3. Het is goed om een scheiding te bewaren tussen diabetes- en obesitasmedicijnen om verwarring en tekorten te voorkomen die de gezondheid van type 2 diabetespatiënten in gevaar brengen.

Hoe lang kan Ozempic worden gebruikt?

De medicatie is 3 jaar houdbaar. Zodra een een spuitpen is aangeslagen, blijft deze 6 weken bruikbaar. Het niet in acht nemen van deze instructies kan ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid.

Als het gaat om de duur van de therapie, bevat de instructie geen informatie over de exacte termijnen. Er wordt van uitgegaan dat Ozempic gedurende een lange periode (meer dan een jaar) moet worden ingenomen, aangezien diabetes type 2 meestal chronisch is.

Bronnen:

 1. Mugharbel K M, Al-Mansouri M A. Herzien mei-augustus 2003. Prevalence of obesity among type 2 diabetic patients in al-khobar primary health care centers. Herzien mei-augustus 2003. Bezocht 12 december 2023. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3425767/
 2. Yale JF, Bodholdt U, Catarig A-M, et al. Real-world use of once-weekly semaglutide in patients with type 2 diabetes: pooled analysis of data from four SURE studies by baseline characteristic subgroups. 5 April 2022. Bezocht 12 december 2023 https://drc.bmj.com/content/bmjdrc/10/2/e002619.full.pdf
 3. Wojtara M, Syeda Y, Mozgała N, Mazumder A. 6 Juni 2023. Bezocht 12 december 2023. Examining off-label prescribing of Ozempic for weight-loss. https://www.researchgate.net/publication/371339511_Examining_Off-Label_Prescribing_of_Ozempic_for_Weight-Loss
 4. Sodhi M, Rezaeianzadeh R, Kezouh A, et al. Risk of gastrointestinal adverse events associated with Glucagon-Like Peptide-1 receptor agonists for weight loss. 5 Oktober 2023. Bezocht 12 december 2023. https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2810542