lyrica

Lyrica

Capsule 25, 75 mg; 56,100 piece(s)

Online apotheek Koop nu

Overzicht

Lyrica is een krachtig medicijn tegen neuropathische pijn en epilepsie, alsook voor de behandeling van gegeneraliseerde angstsymptomen bij volwassenen. U kunt dit geneesmiddel op recept online bestellen in België.

Wat is Lyrica en waarvoor wordt het gebruikt?

Lyrica bevat de activerende stof pregabaline die voorgeschreven wordt in sommige gevallen aan volwassenen die de ziekte epilepsie hebben of aan mensen die aan neuropathische pijn lijden (centraal en perifeer). Het product wordt geproduceerd door de Amerikaanse multinationale farmareus Pfizer. Soms wordt Lyrica voorgeschreven aan patiënten met fibromyalgie. Zenuwpijn kan ook optreden als gevolg van ziekten zoals gordelroos of diabetes. De pijn zelf kan bij verschillende mensen en op verschillende tijdstippen ervaren worden. De pijn kan zich uiten als een brandend, stekend, verdovend en prikkend gevoel.

Dit product kan ook worden gebruikt door mensen die geleden hebben aan een gegeneraliseerde angststoornis, die zeer verlammend is voor het leven van de persoon, en ook het fysieke welzijn kan beïnvloeden. De definitie van gegeneraliseerde angststoornis is overmatige angst en zorgen gedurende lange periodes, vaak zonder echte reden. Het gevoel van angst domineert de hele tijd van wakker zijn en er kunnen ook slaapproblemen optreden.

Kunt u Lyrica kopen zonder voorschrift in België?

Dit is een krachtig werkend middel op recept, u kunt het in België niet zonder voorschrift kopen (en het wordt ook als illegaal beschouwd in alle andere landen). Deze tabletten moeten sowieso voorgeschreven worden door een bevoegde arts.

Hoe bestel je Lyrica online?

Met een voorschrift op Lyrica kunt u in principe de tabletten online kopen. Zo hoeft u niet in de rij te staan tussen mensen die misschien ziek zijn en zo kunt u uw medicijnen bestellen via een gespecialiseerde webservice. Als u geen voorschrift hebt, kunt u dit online krijgen door een online vragenlijst over uw gezondheid in te vullen.

Lyrica: algemene gebruiksaanwijzing

Lyrica is beschikbaar in verschillende uitgaven: 25 mg, 50 mg, 75 mg, 100 mg, 150 mg, 200 mg, 225 mg en 300 mg bestaand uit capsules. Niet alle varianten zijn beschikbaar in een online apotheek.

Uw arts beslist als u het kan innemen, maar als u onzeker bent, dan kunt u de persoon aanspreken die u het voorschrift heeft gegeven. Hoe lang u het medicijn zou moeten nemen is ook beslist door een professionele zorgverlener.

Slik de pil door met een slok water. De voedselinname maakt niet uit.

Lyrica is alleen via de mond ingenomen en is verkocht in capsules. Afhankelijk van uw lichaam en ziekte varieert de dosis dagelijks tussen 150 mg en 600 mg. U neemt dit product 2 à 3 keer per dag afhankelijk van uw voorschrift.

Als het u is voorgeschreven om het 2 keer per dag te eten voor het effect, dan moet u het geneesmiddel ‘s morgens en ‘s avonds nemen – op hetzelfde tijdstip. Als u het 3 keer moet nemen, voeg dan ‘s middags een dosis. De eerste keer dat u Lyrica inneemt, neem niet onmiddellijk de maximale dosis per dag, maar bouw dit langzaam op.

Als u het gevoel hebt dat de dosis van Lyrica te hoog of te laag is, contacteer dan uw arts die u het voorschrift gaf en vraag voor een overleg. U mag de dosis niet zelf verhogen of verlagen zonder een arts te raadplegen!

Ontwenning van pregabaline kan negatieve gevolgen hebben, zoals angst, verwarring en slaapproblemen. Om risico’s te minimaliseren, zorgt pregabaline voor een zeer trage ontwenning.

Bijwerkingen van Lyrica

Omdat Lyrica bijwerkingen kan veroorzaken zoals misselijkheid, slechte concentratie en duizeligheid, mag u na inname van dit geneesmiddel geen auto of zware voertuigen besturen/manoeuvreren.

Andere mogelijke bijwerkingen zijn allergische reacties, verminderd libido, maag- en darmstoornissen, spierkrampen, hartritmestoornissen en wazig zien. Het is niet bekend of Lyrica een invloed heeft op het gezichtsvermogen op lange termijn. Dit medicijn kan verslavend zijn en u kunt er ook verslaafd aan geraken. Zoals bij andere anti-angstmedicijnen kan het moeilijk zijn om met de inname te stoppen.  Men kan ook een paar kilo aankomen. Het product kan soms de eetlust stimuleren.

Opgepast: vermijd zeker overdosering want het kan dodelijk zijn.

Lyrica en alcohol – is de combinatie mogelijk?

Het is nooit slim om alcoholische dranken te mengen met psychofarmaca of medicijnen. Het kan levensbedreigend zijn. Volgens de bijsluiter wordt het afgeraden om Lyrica met alcohol te combineren.

Waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen

De informatie op deze webpagina mag niet beschouwd worden als vervanging van een gekwalificeerd medisch consult. Neem Lyrica’s waarschuwingen door in de bijsluiter op het internet of wanneer u het pakket in handen krijgt. Het is belangrijk dat u alle mogelijke bijwerkingen bijhoudt die kunnen optreden. 

Ervaringen met het gebruik van Lyrica (pregabaline)

De gemiddelde beoordeling van het gebruik van het product is grotendeels positief. Negatieve ervaringen zijn onder meer klachten van symptomen zoals verwardheid, depressie en slaapproblemen op de achtergrond van het gebruik ervan.

Wat zijn alternatieven?

Bij de behandeling van depressieve stoornissen, zijn de alternatieven voor Lyrica onder meer antidepressiva, zoals bv. escitalopram, duloxetine en paroxetine, evenals benzodiazepinen voor kortdurende toediening. Wat de behandeling van zenuwpijn betreft, omvatten vervangingsmiddelen gabapentine en doxepin.