fucidin kruidvat kopen

Fucidin

Online farmaceutische service Koop nu

Overzicht

Fucidin wordt geproduceerd door het Deense bedrijf LEO en bevat de actieve stof fusidinezuur, een antibioticum. Antibiotica zijn middelen die bacteriën doden en/of voorkomen dat ze zich vermenigvuldigen. Fusidinezuur wordt in het bijzonder voorgeschreven voor huidaandoeningen veroorzaakt door bacteriën. Het middel wordt toegediend in de vorm van olie, tabletten, injecties, oogdruppels en crèmes. Fucidin is  fusidinezuur in crème vorm.

De hoeveelheid bestaande huidaandoeningen is schier oneindig en de hoeveelheid huidaandoeningen veroorzaakt door bacteriën is groot.

Onder andere de volgende ziekten kunnen worden behandeld met Fucidin:

 • ontstoken nagelriem
 • korstmossen
 • eczeem
 • atypische dermatitis
 • neurodermitis
 • eczeem
 • eenvoudige chronische korstmossen
 • puistjes
 • nocardia asteroides
 • mycobacterium leprae
 • MRSA
 • streptococcus
  • streptococcus spp.
  • staphylococcus aureus
  • staphylococcus epidermidis

Huidaandoeningen die niet kunnen worden behandeld met Fucidin:

 • virale en schimmelvormige huidlaesies en blaasjes
 • herpes
 • candida
 • mycosis
 • gevlekte huid (Livedo Reticularis)
 • huidtuberculose
 • syfilis c
 • roze acne.

Hoe Fucidin werkt

Fucidin H is een topische crème voor lokale toepassing die wordt verkocht in tubes van 15 g. Het wordt aangebracht op de aangetaste huid, waar het vervolgens op de bacteriën inwerkt die op/in de huid zitten. Het onderbreekt het voor hen essentiële proces van proteïnesynthese, waardoor zij zich niet langer kunnen vermenigvuldigen en uiteindelijk afsterven. Na inwerking dringt 2% van het werkzame bestanddeel verder het lichaam binnen waar het in het verteringssysteem terecht komt en uiteindelijk wordt uitgescheiden via de urine.

Hoe Fucidin nemen

Breng de crème dun aan op het aangetaste gebied en wrijf het zachtjes in. Doe dit 3-4 x per dag. Was je handen na toepassing (behalve wanneer je het hebt aangebracht op een huidaandoening op je handen).

Werk de behandeling af zoals voorgeschreven door de arts. Voorbarig stoppen met antibiotica kan een heropflakkering veroorzaken.

Hoe Fucidin crème kopen

Zonder voorschrift?

Sommige mensen gaan zonder voorschrift naar de apotheek om Fucidin te kopen en kijken verbaasd op wanneer de apotheker weigert om het hen te geven. Maar er is geen reden om verbaasd te zijn: Ookal lijkt Fucidin een onschuldige crème te zijn, het gebruik er van kan risico’s inhouden.

De samenstelling bevat immers hydrocortisonacetaat, een stof die behoort tot de groep van glucocorticosteroïden. Dit zijn hormonale geneesmiddelen en veranderingen in de hoeveelheid hormonen in ons lichaam kunnen een significante impact hebben op onze gezondheid. Daarom kan je zulke geneesmiddelen niet zomaar vrij kopen.

Daarnaast bevat het medicijn een antibioticum – en ook antibiotica kunnen bij verkeerd gebruik schadelijk zijn voor het lichaam.

Het moge duidelijk zijn dat deze crème een krachtig middel is en het bestellen van dit product zonder voorschrift is gelukkig een fantasie.

Kan het dan niet online gekocht worden?

Toch wel. Er zijn welgeteld twee manieren om voorschrift-plichtige geneesmiddelen te verkrijgen.

1. Op doktersvisite gaan bij een dermatoloog en kopen in de lokale apotheek

Een afspraak maken. Je verplaatsen, in de wachtkamer van de polikliniek of dokterspraktijk zitten tot je bij de dokter binnen kan, een medisch onderzoek en bevraging ondergaan, en dan, indien van toepassing, een voorschrift krijgen. Vervolgens verplaats je je opnieuw, nu naar de apotheek, alwaar je het medicament koopt na vertoning van het voorschrift. Vervolgens rep je je terug naar huis en ben je klaar.

2. Online een voorschrift krijgen en bestellen vanuit je woonkamer

Dit bespaart tijd en geld omdat je je niet hoeft te verplaatsen. Je vult in een online formulier een medische vragenlijst in en ontvangt een online consultatie met een met de site geassocieerde arts. Indien deze vind dat je het medicament dat je wil kopen wel degelijk nodig hebt schrijft hij / zij een voorschrift voor je uit en dan kan, na betaling’ de bestelling verder gezet worden. Je voorschriften en de informatie over het gewenste product worden naar een partner-apotheek gemaild. Deze maakt de bestelling klaar en verzend die naar je huis, alwaar het binnen de 24 uren zou moeten aankomen, weekenddagen niet meegerekend.

Waar Fucidin kopen?

De noodzaak om fusidinezuur te kopen kan om verschillende redenen ontstaan, het is een geneesmiddel dat zowel huidaantastingen als ontstekingen behandelt. Je kunt fusidinezuur crème eveneens kopen bij een online apotheek.

De meeste online apotheken hebben Fucidin crème 20 mg beschikbaar, Fucidin G of Fucidin H (dit is de naam van de crème) kan in een paar eenvoudige stappen worden besteld.

Je kunt Fucidin zalf, zoals eerder gezegd, niet zonder voorschrift kopen, ook niet bij een online apotheek. Deze lossen het discomfort van de deur uit te moeten echter op door digitale medische vragenlijsten aan te bieden en online consultaties te voorzien. Je hoeft de arts dus niet in levende lijve te ontmoeten. Indien nodig, kan deze je adviseren en je helpen bij het kiezen van een ander medicijn dat in jouw geval effectiever zal zijn. Omwille van dit comfort kiezen steeds meer mensen voor een online apotheek, in plaats van op fysiek doktersbezoek te gaan en vervolgens naar de lokale apotheek te lopen.

Reviews over online farmaceutische platformen

Klanten geven positieve reviews over hun online apotheken. Kopers zijn tevreden over de efficiëntie van de orderverwerking en de snelheid van levering. Ze zijn tevreden over het werk van het personeel van de online apotheek en beschouwen hen als professionals in hun werk.

Vind je fusidinezuur in het Kruidvat?

Kruidvat is een drogist en drogisten  mogen geen voorschrift-plichtige medicatie  aanbieden.

Alternatieven

Fusidinezuur kan door iedereen aangemaakt worden. Zodoende zijn er vele merken van fusidinezuur verkrijgbaar. Fudic, Futop, Fusiwal, Blueface, Fungki zijn slechts enkele voorbeelden van een zeer lange lijst van Fucidin-alternatieven.

Bijwerkingen

Zeldzaam voorkomend en ernstig

 • uitzonderlijke vermoeidheid of zwakte
 • gele ogen of huid

Contacteer als je deze verschijnselen hebt onmiddellijk een arts!

Meer voorkomend en minder ernstig

 • verlies van eetlust
 • misselijkheid
 • buik- of maagpijn
 • toename van darmbeweging
 • losse stoelgang

Sommige patiënten kunnen bijwerkingen ervaren die hier niet opgelijst staan. Contacteer zeker je dokter als je ongewone zaken ervaart in je lichaam na gebruik van Fucidin.

Contra-indicaties

Je mag het middel niet aanbrengen bij kinderen jonger dan 2 jaar. Het is tevens niet toegestaan om het te gebruiken bij mensen met overgevoeligheid voor de bestanddelen van het geneesmiddel.

Het is mogelijk om het middel tijdens de zwangerschap in te nemen, maar in een hoeveelheid van niet meer dan 100 g per week en voor korte tijd. Als een baby borstvoeding krijgt, hoef je niet bang te zijn dat de werkzame stoffen van het geneesmiddel in de moedermelk terechtkomen. Zelfs als een klein deel van de stoffen daarin binnendringt, zal het de baby, vanwege de extreem lage concentratie, niet  beïnvloeden. Je moet er wel op letten dat het medicijn niet op je tepels terechtkomt. Indien dat gebeurd, was deze dan grondig voordat je je borst aan je baby aanbiedt.

Lees meer over de contra-indicaties van Fucidin in de officiële bijsluiter.

Voorzorgsmaatregelen

Zorg dat de crème niet in de ogen en neus komt. Voor zulke gevoelige plekken kun je het beste een oogzalf of neuszalf kopen, bijvoorbeeld Bactroban. Oogzalf heeft een speciale samenstelling die de tere cellen van de gezichtsorganen niet beschadigt. Dus als je voor de keuze staat wat te kopen: Bactroban of Fucidin – kies dan een middel afhankelijk van het lichaamsdeel waar je het gaat gebruiken.