Mysimba België

Mysimba

Ben je Belg? Vraag hier of Mysimba geschikt is voor je en krijg het medicament direct aan huis geleverd.

Online apotheek: België Koop nu

En als je Nederlander bent, kan je voor dezelfde dienstverlening hier terecht:

Online apotheek: Nederland Koop nu

Overzicht

Wat is Mysimba?

Mysimba is een medicijn dat je, als aanvulling op dieet en lichaamsbeweging, gebruikt om af te vallen in het geval je een te hoge Body Mass Index hebt (BMI). BMI drukt lichaamsgewicht in verhouding tot lichaamslengte uit. Mysimba wordt voorgeschreven in geval van obese (BMI 30+), overgewicht (BMI 27 – 30) en de complicaties die daarbij komen kijken; zoals diabetes, een abnormaal hoog vetgehalte of hoge bloeddruk.

Mysimba bevat de actieve bestanddelen naltrexon en bupropion hydrochloridum, die in de EU elk apart een licentie hebben voor andere doeleinden dan gewichtsverlies.

Gebruik van Mysimba

Mysimba is beschikbaar in tabletten met verlengde afgifte die 7.2 mg naltrexon en 78 mg bupropion bevatten. Deze tabletten kunnen enkel verkregen worden met een voorschrift. Verlengde afgifte betekent dat naltrexon en bupropion traag afgegeven worden, over een verloop van enkele uren.

Je begint een Mysimba behandeling met 1 tablet per dag en verhoogt dan over een verloop van 4 weken gradueel het aantal tabletten tot je de aanbevolen dosis van 2 x 2 tabletten per dag bereikt.

Neem de tabletten bij voorkeur tijdens de maaltijd.

mysimba dosering

Wat zijn de bijwerkingen van Mysimba?

Als je Mysimba gebruikt moet je regelmatig laten nakijken hoe je lichaam reageert en in geval van ernstige bijwerkingen moet je de behandeling onmiddellijk stoppen.

De meest voorkomende bijwerkingen bij Mysimba zijn misselijkheid, overgeven, constipatie, duizeligheid en droge mond.

Je mag Mysimba niet gebruiken als je een verminderde nier- of leverfunctie hebt, hoge bloeddruk die niet onder controle is, als je gevoelig bent aan epileptische aanvallen, als je bepaalde psychologische problemen hebt of een hersentumor, of als je aan het ontwennen bent van alcohol of bepaalde drugs.

Wanneer je na 16 weken niet meer dan 5% van je lichaamsgewicht hebt verloren moet je de behandeling stoppen.

Hoe werkt Mysimba?

De werking van Mysimba is niet volledig gekend, maar wat wel geweten is, is dat de twee actieve substanties naltrexon en bupropion inwerken op die delen van de hersenen die voedselinname, energiebalans en met voedsel geassocieerd genot regelen. Mysimba vermindert je zin in eten en de hoeveelheid dat je wil eten. Het verhoogt eveneens je energieverbruik, wat ondersteunend werkt voor calorie-controlerende diëten. Het resultaat is een vermindering van je lichaamsgewicht.

Studies over de voordelen van Mysimba

De gewicht verminderende werking van Mysimba werd vastgesteld in 4 belangrijke studies waaraan 45000 mensen met obese en overgewicht deelnamen. In deze onderzoeken werden de effecten van een Mysimba en een placebo behandeling met elkaar vergeleken. Een deel van de deelnemers kreeg enkel het medicijn zonder begeleiding en een deel kreeg het medicijn als onderdeel van een gewichtsverliesprogramma met counseling en dieetadvies.

In drie van de onderzoeken lag het gemiddelde gewichtsverlies in patiënten behandeld met Mysimba tussen de 3.7 en de 5,7 %, in vergelijking met tussen de 1,3 en de 1,9% met placebo.  De proportie van patiënten die 5% gewichtsverlies noteerden ging van 28 tot 42% in vergelijking met 12 tot 14% met placebo. Ongeveer 13 tot 22% van diegenen die Mysimba namen bereikten ten minste 10% vermindering in gewicht terwijl dat bij placebo behandelde patiënten 5 tot 6% bedroeg.

In de vierde studie, waarbij patiënten begeleid werden met counseling en dieetadvies, was het algemene gewichtsverlies groter: 8.1% met Mysimba en 4.9% met placebo. 46% patiënten bereikten 5 % gewichtsverlies met Mysimba vergeleken met 34% met placebo. 30% bereikten 10% gewichtsverlies met Mysimba vergeleken met 17% in geval van placebo.

De kans op gewichtsvermindering bij Mysimba vergeleken met placebo was ook vergelijkbaar wanneer andere methodes van analyse gebruikt werden. De meest voorzichtige methodes stellen dat patiënten die de behandeling niet afmaken geen enkele verbetering zien. De gewichtsvermindering was opvallender bij patiënten die de volledige 56 weken van de behandeling afmaakten, of bij diegenen die tenminste 5 % van hun originele gewicht verloren hadden na 4 maanden.

Waarom is Mysimba goedgekeurd?

Het Agency’s Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) gaat ervanuit dat, ook al is de effectiviteit van Mysimba voor gewichtsverlies beperkt, het klinisch voldoende significant is, en verplichte herziening na 4 maanden zou moeten verzekeren dat het medicament enkel gegeven wordt wanneer het effectief bijdraagt tot je gezondheid.

De SHMP had enkele bezorgdheden over mogelijke bijwerkingen maar de meest voorkomende bleken grotendeels beheersbaar omdat je tijdig kan stoppen met het medicijn te gebruiken indien je er last van ondervindt. Voorlopige data over het onderzoek naar de effecten op hart- en bloedvaten geeft aan dat dit moet opgevolgd worden tijdens gebruik van Mysimba. Op basis van de algehele balans van voor- en nadelen besloot de CHMP dat Mysimba’s voordelen groter zijn dan haar gevaren en beval daarom aan om het medicijn goed te keuren voor gebruik in de EU.

Welke maatregelen gelden om de veiligheid van Mysimba te garanderen?

Er is een risk-managementplan ontwikkeld om te verzekeren dat zorgverleners en consumenten Mysimba veilig gebruiken. De informatie op de verpakking en in de bijsluiter zijn hierop gebaseerd.

Daar bovenop zal de producent van Mysimba een informatiepakket voor dokters samenstellen, inclusief richtlijnen over het afbouwen van het medicijn bij mensen wiens lichaam niet reageert of als er bezorgdheid is over bijwerkingen. Het zal ook verder onderzoek doen naar het effect van het medicijn op hart- en bloedvaten.

Vraag je medisch hulpverlener of de informatie op deze site op jou van toepassing is en of het medicament jou effectief kan helpen.

Lees de bijsluiter goed na voor meer en exacte informatie en raadpleeg je apotheker en dokter zodat je dit medicijn goed begrijpt vooraleer je het gebruikt.

Mysimba bestellen

De Europese Commissie gaf goedkeuring voor de verkoop van Mysimba op 26 maart 2015. Je kan Mysimba kopen in België op farmaceutische online platformen en bij je lokale apotheker.

Kun je Mysimba kopen zonder recept?

Indien een klant een recept voorgeschreven krijgt, is het uiteraard mogelijk om dit bij de online apotheek te kopen. Daarbij hoef je bij een Belgische apotheek niet in de rij te staan en ben je weinig tijd kwijt met bestellen en ontvangen.

Mysimba ervaringen

Je kan de ervaringen van anderen met Mysimba terugvinden op allerlei fora waaronder ook het bekende Reddit. Zulke reviews van mensen die zelf een behandeling hebben ondergaan geven je onmiddellijk een goede indicatie van de effecten die je kan verwachten.