xenical kopen belgië

Xenical capsules

Capsule 120 mg; 42-336 piece(s)

Online apotheek: België Koop nu
Online apotheek: Nederland Koop nu

Overzicht

De Belgische obesitas statistieken blijven alarmeren. In deze context is een geneesmiddel als Xenical (dat het actieve ingrediënt orlistat bevat) essentieel. Xenical is nog één van de weinige medicamenten die toegelaten zijn voor de behandeling van mensen met een BMI van 30 (of 28 met geassocieerde risicofactoren). Deze medicatie is bedoeld om gebruikt te worden samen met een gepast dieet en fysieke training. Maar kan je Xenical 120 mg nou online kopen in België? 

Bestel Xenical in België, online, zonder voorschrift, gaat dat?

Als je medicijnen voor gewichtsverlies wil gebruiken zonder een verkeerde dosis binnen te krijgen, met eventueel pijnlijke gevolgen van dien, is het met aandrang aangewezen doktersadvies in te winnen. Enkel een medisch professional kan medische geschiedenis, gewicht, leeftijd enz., juist inschatten.

Wees nauwgezet bij het kiezen van een betrouwbare verkoper. Je moet zeker zijn dat het product dat je koopt niet vervalst is. Hier is een lijst van zaken waarop je moet letten:

  • laat je niet verschalken door extreem lage prijzen, dit kan een teken zijn van vervalsing;
  • een website moet een heldere bestelprocedure voorzien;
  • lees nauwgezet klantenreviews na;
  • trek de reputatie van de webshop na.

In België kan je Xenical niet bestellen zonder voorschrift, noch online, noch offline. Dus als je een verkoper tegenkomt die het verkoopt zonder een voorschrift te vragen weet je dat hij illegaal opereert. Op deze webpagina zal je links zien naar legale verkopers die samenwerken met dokters die voorschriften kunnen schrijven en met apotheken die snel kunnen leveren.

Als hun business model je overtuigt aarzel dan niet langer en bestel bij hen. Schrijf je in op hun nieuwsbrief en ontvang op regelmatige basis nieuws over hun dienstverlening en promoties.

xenical bestellen kruidvat

Xenical 120 mg in België op legale wijze online kopen

Kies de juiste medicatie op de productpagina van de pharmaceutische site. Vervolgens kan je de benodigde hoeveelheid aanpassen op de pre-order pagina. Door te klikken op een bevestigingsknop initieer je de aankoop. Je wordt dan doorverwezen naar de doktersconsultatie- en betaal opties. De betalingstoepassing is versleuteld en up-to-date, in lijn met de nieuwste normen voor databeveiliging. Leveren wordt uitgevoerd naar elke stad in België: Brussel, Leuven, Antwerpen, Hasselt, Oostende, …

Het is dus niet langer nodig om te zoeken naar verkopers uit Duitsland, Turkije, Nederland enz., om het te kunnen kopen. Er zijn Belgische verkopers genoeg!

Hoe werkt het?

Het actieve ingrediënt in Xenical is orlistat – geclassificeerd als een lipase inhibitor (het onderdrukt gastrische en pancreatische lipases).

De werkmethode van dit medicament bestaat erin zich te verbinden met lipiden (vetten) in maag en verteringssysteem. Opname door het lichaam wordt tegengegaan en vetten kunnen niet absorberen. Op deze manier wordt het lichaam geholpen om gewicht te verliezen en eerder gewichtsverlies te onderhouden. Het behouden van gewichtsverlies is een moeilijke opgave voor mensen met chronisch overgewicht. Het verliezen van ongewild en schadelijk gewicht is een goed begin maar het brengt geen zoden aan de dijk als het geen blijvend resultaat geeft.

Het moet desondanks gezegd zijn dat Xenical geen magische pil is die alle obstakels voor gewichtsverlies eensklaps oplost. De volgende zaken zijn terzelvertijd nodig: verandering van levensstijl zoals doorgezette fysieke training en verandering in eetgewoonten. Dit voorkomt operaties en helpt je om eindelijk de vorm te bekomen waar je altijd naar gestreefd hebt. 

Het is noodzakelijk dat je ongeveer 30% van je calorieën uit vetten haalt bij iedere maaltijd die je tot je neemt terwijl je Xenical gebruikt en je dieet moet rijk zijn aan groenten en fruit.

Hoe neem je het medicijn in?

Neem een voorgeschreven capsule in, 3x/dag, samen met voedsel. Nogmaals, je maaltijd moet ongeveer 30% van haar calorieën uit vetten halen, zoals bv olie. Wanneer een maaltijd low-fat is of helemaal zonder vet, dan mag je het niet innemen. Je dient een gebalanceerd, licht hypocalorisch dieet te volgen tijdens deze behandeling. Verhoog de voorgeschreven dosissen niet. Dat doen verhoogt de efficiëntie van de behandeling niet (zoals aangetoond in klinische studies).

Wat zijn mogelijke bijwerkingen van Xenical?

Mogelijke bijwerkingen van deze medicatie zijn: regelmatige stoelgang, gasontlading, rug- of maagpijn, pijnlijke onderbuik, platte/olieachtige stoelgang… Als je één of meerdere van deze bijwerkingen ervaart met ondraaglijke intensiteit kan je best je dokter raadplegen.

Hoe kan je deze medicatie het beste bewaren?

Zoals met vele medicijnen bewaar je het medicament op een droge, donkere plaats, op kamertemperatuur. Leg het medicijn niet in de frigo, want dat is te koud. 

Wat de ervaring met Xenical leert

Omdat overgewicht en obesitas een probleem zijn dat een belangrijk deel van de bevolking treft zijn er vele groepen die ideeën en meningen uitwisselen onder elkaar over hoe af te vallen.

Ook al kan het psychologisch heilzaam zijn succesvolle getuigenissen van mensen te horen die er effectief in geslaagd zijn gewicht te verliezen, informatie op fora en sociale media alleen zijn onvoldoende om te bepalen of het goed voor je is om dit medicijn te nemen. Enkel een dokter kan dit beslissen, door het toekennen van een voorschrift, en kan voorspellen hoeveel gewicht je erdoor kan verliezen (wat uiteraard ook zal afhangen van je discipline en motivatie).

Wordt Xenical verkocht bij Kruidvat? 

Kruidvat is een Nederlandse drogisterijketen die gezond- en schoonheidsproducten aanbiedt. Deze heeft ook winkels in België. Zoals eerder vermeld, Xenical wordt niet geleverd zonder doktersvoorschrift en kan daarom niet gekocht worden in het Kruidvat. Drogisterijen als Kruidvat en Etos leveren non-prescriptie- en homeopatische medicijnen. Medicamenten op voorschrift kan men hier niet krijgen.

Wat is de prijs van Xenical?

Dit medicament is niet onderworpen aan terugbetaling door de mutualiteit.

Wat de online prijs van Xenical betreft: deze omvat medicament, doktersconsultatie, diensttoeslag én levering. Je betaalt dus één keer en krijgt er een totaalpakket voor terug.

F.A.Q.

Kan ik Xenical nemen om aan mijn lijn te werken (indien ik geen overgewicht heb)?

Deze capsules hebben een strikt therapeutisch doel en zijn bedoeld voor mensen die lijden aan obesitas. Het is niet bedoeld om genomen te worden door atleten om hun fysieke fitheid te onderhouden. Overgewicht of het verlangen om je figuur te verbeteren zijn geen indicatoren voor het gebruik van orlistat. Je dokter kan Xenical behandeling enkel aanbevelen indien je BMI 30 of meer bedraagt (in geval van begeleidende ziekten, is 28 voldoende). Zelfs als je in staat bent zelf je BMI te berekenen dien je advies in te winnen van een dokter.

Moet ik diëten en aan lichaamsbeweging doen?

Orlistat vermindert de hoeveelheid calorieën die het lichaam binnenkomen. Dit is een erg belangrijke factor voor gewichtsverlies. Toch kan obesitas enkel overwonnen worden door de behandeling aan te vullen met een caloriearm dieet en vet-verbrandende workouts. Dieet komt neer op een stopzetting van junk-food inname en verhoogde lichaamsbeweging zet het lichaam aan haar vetreserves te gebruiken.

Hoe lang duurt een obesitas behandeling?

De patiënt kan een langdurige behandeling met tabletten verwachten. Het verloop van behandeling kan tot 52 weken duren. Enkel een dokter kan de snelheid waarmee de verhoopte resultaten behaald kunnen worden voorspellen.

Hoeveel kilo’s kan je kwijtspelen?

De effectiviteit van de behandeling hangt af van individuele characteristieken van het organisme van de patiënt en in hoeverre de patiënt de instructies ernstig neemt. Als je geen dieet volgt of sport beoefent zul je niet in staat zijn voldoende kilogrammen te verliezen. Volgens studies verloren patiënten die alle doktersadviezen opvolgden tenminste 5% van hun gewicht.

Hoe interageert Xenical met andere medikamenten?

Xenical mag niet genomen worden samen met andere medicijnen voor gewichtsverlies. Orlistat vermindert het absorptievermogen van het lichaam wat betreft vet-oplosbare vitaminen. Bijzondere aandacht moet gaan naar die patiënten die anti-epileptische medicatie of bloedverdunners nemen. Je dokter moet op de hoogte zijn van alle medicatie en supplementen die je neemt of van plan bent te nemen.

Kan ik drinken tijdens de behandeling?

Alcohol beïnvloedt de activiteit van orlistat niet. Maar alcoholische dranken zijn calorierijk. Daarom, voor gewichtsverlies, is het beter hen te vermijden. Dranken die ethyl alcohol bevatten hebben bovendien een sterk effect op het cardiovasculaire systeem. Tijdens het gevecht tegen overgewicht heb je al je krachten nodig en daarom kan je beter je lichaam niet onnodig extra belasten.

Besluit

Ja, je hebt nog steeds een voorschrift nodig voor essentiële medicamenten. Maar wat als je dokter en je apotheker zich in dezelfde kamer zouden bevinden? Dat is, in wezen, hoe het voelt wanneer je via een online apotheker je aankopen doet!