Fexofenadine kruidvat

Fexofenadine (Kruidvat)

Online consultatie Koop nu

Overzicht

Allergie

Allergie is een veel voorkomende ziekte. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie lijdt ongeveer 30% van de wereldbevolking er aan. Meestal wordt de ziekte vastgesteld bij inwoners van hoogontwikkelde landen. Een allergie kan heel gevaarlijk zijn. Daarom is het noodzakelijk om de diagnose op tijd te stellen en snel met een behandeling te beginnen.

Anafylactische shock

Het gevaarlijkst aan allergische reacties is dat men een anafylactische shock kan krijgen. Dit verschijnsel kan dodelijk zijn.

Behandeling

Helaas bestaat er geen permanente genezing voor allergieën. U kan echter wel preventief voor uw gezondheid zorgen, een arts raadplegen, een gezonde levensstijl aanhouden en medicijnen nemen. Al deze maatregelen zullen helpen om de ziekte te vermijden of onder controle te houden. Zo kunt u de impact van allergieën op uw leven binnen de perken houden.

Enkele typische allergieën waar mensen aan lijden

  • Seizoensgebonden allergische rhinitis, bindvliesontsteking, hooikoorts

Deze allergie wordt veroorzaakt door een reactie van het lichaam op stuifmeel van planten. De symptomen van hooikoorts zijn vermoeidheid, prikkelbaarheid, loopneus, bindvliesontsteking), dermatitis, vermoeidheid, keelpijn, hoest, soms zijn er astma-aanvallen en zelden huidverschijnselen. Helaas verwart de patiënt zijn ziekte vaak met een gewone verkoudheid, waardoor hij niet op tijd naar de dokter gaat.

  • Urticaria/toxisch-allergische dermatitis, netelroos in de volksmond

Bij mensen die aan deze aandoening lijden, verschijnen er blaren op het lichaam en is er sprake van hevige jeuk. Urticaria gaat vaak gepaard met aandoeningen van het maagdarmkanaal. Pittig voedsel, bessen, ingeblikt voedsel, gekruid voedsel en vis kunnen deze ziekte uitlokken. Soms wordt netelroos veroorzaakt door insectenbeten, en bij vrouwen is uitslag voor de menstruatie ook mogelijk. Mensen die een acute stresssituatie doormaken, lopen ook risico. Het ernstige stadium van de ziekte is een acuut beperkt angio-oedeem, dat zeer gevaarlijk is voor uw gezondheid.

Fexofenadine (Telfast)

Een bekend en beproeft allergiemedicijn is fexofenadine (Telfast). Dit medicament is effectief in de strijd tegen hooikoorts, allergische oog- of neusontsteking, netelroos en jeuk.

Hoe werkt het?

Tijdens een allergische reactie maakt het lichaam een stof vrij die histamine heet. Deze stof is de oorzaak van de onaangename symptomen van allergieën. Fexofenadine blokkeert de werking van histamine en verlicht zo de toestand van de patiënt.

Dosering

Fexofenadine voor allergie: dosering
(te nemen met water) Indicatie Volwassenen Kinderen
Urticaria (netelroos) Ongecompliceerde huidmanifestaties van chronische idiopathische urticaria. oraal 2x dagelijks 60 tot 180 mg maximaal · 6 maand to 2 jaar

oraal 2x dagelijks 15 mg

 

· 2 jaar tot 11 jaar

oraal 2x dagelijks 30 mg

 

· 12 jaar en ouder

oraal 2x dagelijks 180 mg

Allergische Rhinitis (hooikoorts) Verlichting van symptomen geassocieerd met seizoensgebonden allergische rhinitis: loopneus, niezen, jeukende, waterige ogen, jeukende neus en/of keel oraal 2x dagelijks 60 tot 180 mg maximaal · 6 maand to 2 jaar

oraal 2x dagelijks 15 mg

 

· 2 jaar tot 11 jaar

oraal 2x dagelijks 30 mg

 

· 12 jaar en ouder

oraal 2x dagelijks 180 mg

Mensen met een verminderde nierfunctie dienen aangepaste dosissen te nemen: raadpleeg altijd eerst uw dokter alvorens een behandeling met een medicament op te starten!

Bijwerkingen

Tijdens het gebruik van dit medicijn zijn hoofdpijn en een droge mond, neus en/of keel mogelijk. Sommige patiënten krijgen last van slaperigheid, vermoeidheid, duizeligheid en/of verwardheid. Andere patiënten ervaren slapeloosheid, nachtmerries en/of hartritmestoornissen. Uiterst zeldzame klachten die kunnen optreden zijn diarree en misselijkheid, flauwvallen, zwelling van het gezicht en kortademigheid.

Voorzorgen bij het nemen van fexofenadine

Het wordt afgeraden om met een auto te rijden als u de hierboven genoemde symptomen ervaart. Weet dat grapefruitsap en sinaasappelsap het effect van fexofenadine verminderen. Alcohol moet tijdens de behandeling met uiterste voorzichtigheid worden ingenomen. Als u zwanger bent, is het raadzaam om sprays te gebruiken en geen tabletten. Wees voorzichtig bij het geven van borstvoeding. Als het geneesmiddel in de melk terechtkomt, kan dit immers leiden tot slaperigheid van de baby.

Fexofenadine kopen op de website van het Kruidvat (https://www.kruidvat.nl/)

U kan dit medicament, net als de meeste allergiemedicatie, niet bij het Kruidvat kopen. Het Kruidvat is immers geen apotheek maar een drogist, en drogisten hebben niet dezelfde vergunning als apothekers wat betreft het verkoop van geneesmiddelen en gezondheidsproducten. Wat een apotheekvergunning bijzonder maakt is dat zij toelaat voorschrift(recept)plichtige medicatie te verkopen. Anti-allergische medicijnen moeten op een exacte wijze ingenomen worden en allergieën kunnen gevaarlijk zijn. Daarom is hierbij strikte doktersbegeleiding nodig. Het voorschrift is de waarborg dat deze inderdaad aanwezig is.

Online winkels die fexofenadine legaal verkopen

Als u niet graag rondloopt voor een voorschrift en een medicament kan u fexofenadine wel degelijk online kopen. Tegenwoordig, in ons geavanceerde internettijdperk, zijn er wat men noemt online farmaceutische dienstenplatformen beschikbaar. Op deze legitieme webshops vind u producten van meerdere geassocieerde fysieke apothekers en zij verbinden u door met partner-artsen voor een online consultatie en digitaal voorschrift/recept. Met hun integrale benadering stellen deze sites u in staat om geneesmiddelen aan te kopen zonder tijd te verspillen met reizen, wachten in wachtkamers en in de rij staan in plaatselijke apothekers. Het geheel van hun diensten is bovendien inbegrepen in de prijs van hun producten.

Heb geen last van allergieën! Zorg goed voor uw gezondheid!