Ventolin in het Kruidvat

Online service: België Koop nu
Online service: Nederland Koop nu

Overzicht


In dit artikel beantwoorden we 3 vragen voor je:

  • What is Ventolin?
  • Vind je Ventolin in het Kruidvat?
  • Waar kan je Ventolin kopen?

Wat is Ventolin?

Ventolin is de meest bekende brandnaam van de stof salbutamol, ook albuterol genaamd.

Albuterol / salbutamol wordt ingezet bij ademhalingsproblemen, zoals piepende ademhaling en kortademigheid, symptomen van longaandoeningen zoals chronische obstructieve pulmonaire ziekte, en asthma.

Salbutamol valt onder de categorie van de luchtwegverwijders. Het ontspant het glad spierweefsel in de bronchiën, en heft zo verkramping in de luchtwegen op. De bronchiën zijn de kanalen waardoor heen zuurstof de longen in gaat.

Salbutamol is sinds 1968 op de markt. Het heeft dus al een lange weg afgelegd van testing en ervaring en zijn werkzaamheid bewezen voor talloze mensen wereldwijd.

Indien jij last ondervindt met je ademhaling, en Ventolin misschien iets lijkt voor je, hoe kom je er dan aan? De dokter is dan je eerste stap. Blijf er zeker niet mee zitten! Hoe langer je wacht, hoe erger de klachten kunnen worden en misschien een pak moeilijker te behandelen.

Vind je Ventolin (salbutamol)​​​​​​​ in het Kruidvat?

Ventolin is niet verkrijgbaar zonder voorschrift en wordt daarom een prescriptiemedicament genoemd. De reden hiervoor is dat Ventolin een krachtig middel is en risico’s kan inhouden als het verkeerd gebruikt wordt.

Veel producten in het Kruidvat hebben met gezondheid te maken: verzorgings- en wellness producten, maar ook vitamine supplementen en ja, medicamenten. Maar deze medicamenten zijn allemaal producten die geen voorschrift vereisen. Dit wil zeggen dat deze geen of weinig risico’s inhouden en kunnen gebruikt worden op eigen houtje, zonder doktersadvies. Kruidvat heeft immers geen apothekersvergunning en mag daarom geen risicovolle medicijnen verkopen. Dit is een bewuste keuze van Kruidvat. Kruidvat kiest ervoor om zich te marketen zich als drogisterij, en daar hebben zij dan ook een vergunning voor.

Ventolin (salbutamol) kan je niet kopen in het Kruidvat​​​​​​​ maar wel in apothekers.

Ventolin kopen

Heb je ademhalingsmoeilijkheden en denk je dat Ventolin je kan helpen? Raadpleeg dan je dokter en indien hij het je voorschrijft rep je je naar je lokale apotheek om het medicament te kopen. Tenminste als deze nog open is of niet gesloten omdat het zondag of een feestdag is.

Ventolin online bestellen in België en Nederland

Een alternatief dat steeds meer mensen ontdekken is winkelen op online farmaceutische diensten platformen. Deze verbinden je met een dokter en een apotheek. De consultatie wordt online geregeld en eens je het voorschrift hebt maken zij een pakketje voor je aan dat consultatie, voorschrift én médicament omvat.

De prijs die je online betaalt is een beetje hoger dan je zou betalen in de fysieke apotheek maar je spaart er aan het einde van de rit wel een centje mee uit, omdat je niet apart ook nog eens voor je doktersbezoek moet betalen:  je consultatie en levering zijn inbegrepen is in de prijs, en je spaart je vervoer naar dokter en apotheek uit.

Nadat je betaalt hebt wordt het pakketje verzonden en de volgende dag bij jou thuis in de bus afgeleverd.