saxenda online kopen belgië

Liraglutide

Ben je Belg? Ga hier op consultatie en krijg Saxenda aan huis geleverd:

Online apotheek: België Koop nu

Als je Nederlander bent kan je voor dezelfde dienst hier terecht:

Online apotheek: Nederland Koop nu

Overzicht

Gezondheid en een mooie lijn verwerven vraagt een systematische aanpak. Wanneer je de controle verliest over je gewicht moet je overgaan tot handelen. Medicijnen kunnen dan een goede aanvulling vormen op dieet en lichaamsbeweging. Liraglutide is het actieve bestanddeel in vele anti-obesitas medicaties. Het wordt naast andere EU landen ook verkocht in België.

Hoe liraglutide online kopen in Belgie?

Liraglutide wordt in België verkocht onder de namen Victoza en Saxenda. Enkel een erkende verdeler mag perscriptiemedicijnen verhandelen. Wanneer je een medicament wil kopen is het aanbevolen om betrouwbare, legale, platformen op te zoeken. Bij een fatsoenlijke online apotheek kan je rekenen op snelle bediening, beveiligde betaling en bescherming van de privacy.

Een dokter, aangesteld door de online apotheek, bepaalt wat je nodig hebt.

Nadat hij/zij Victoza of Saxenda voorgeschreven heeft hoef je niet de deur uit om naar de lokale apotheek te gaan. De online apotheek maakt onmiddellijk een levering klaar en de volgende dag ligt het medicijn in je brievenbus.

Wanneer je in Nederland woont kan je best een Nederlandse online apotheek uitkiezen. De  aankoop zal gemakkelijker gaan omdat het in je eigen taal gebeurd, en de levering sneller omdat het pakje minder ver moet.

Kan ik liraglutide kopen in Belgie zonder voorschrift?

Overgewicht en obesitas behandelen is niet eenvoudig en vraagt begeleiding van een dokter. Liraglutide is daarom een perscriptiemedicatie. Er zijn 2 legale manieren om het te kopen:

1.

 • ga naar een dokter;
 • ontvang een voorschrift;
 • loop naar een lokale apotheek;

2.

 • plaats een bestelling bij een online apotheek;
 • krijg advies en een digitale  prescriptie;
 • ontvang het medicijn aan huis.

De online consultatie en toekenning van een voorschrift worden uitgevoerd door een gekwalificeerde, erkende, dokter. De ganse procedure gebeurt online. Je vult een medische vragenlijst in die ontworpen is voor snelle analyse. Indien de dokter de medicatie gepast acht wordt de bestelling onmiddellijk klaar gemaakt en verzonden.

De kost van de bestelling omvat alle boven omschreven diensten. De prijzen die je in de online shop ziet is reeds de volledige prijs. Je komt zodoende niet voor onwelkome verrassingen te staan. 

Liraglutide (Saxenda) voor gewichtsverlies

Liraglutide is een glucagon-achtige peptide-1 receptor agonist. Het vermindert hyperglykemie, vertraagt maaglediging en beïnvloedt verzadigingsreceptoren in de hersenen zodanig dat je jezelf wanneer je eet sneller verzadigt voelt. Het duurt ook langer vooraleer je je terug hongerig voelt. De halveringstijd van het medicijn is 13 uren, waardoor het lang doorwerkt en je lang effect behoudt.

Waarvoor worden Victoza en Saxenda voorgeschreven

 • Type 2 diabetes (Victoza)
 • Overgewicht (BMI 27-30 km kg/m2)
 • Obesitas (BMI over 30 kg/m2)

Liraglutide wordt geproduceerd als oplossing voor injectie. Victoza and Saxenda voorzien een naaldpen voor gemakkelijke subcutane injectie. Liraglutide mag niet intraveneus of intramusculair toegediend worden. Omdat de spuit technisch gezien enkel subcutaan toegediend kan worden ben je beveiligd tegen foutieve toediening.

Hoe liraglutide nemen (Victoza, Saxenda)

Een medicinale behandeling moet gecombineerd worden met dieet en lichaamsbeweging. Haar effectiviteit hangt rechtstreeks af van de motivatie van de patiënt om gewicht te verliezen.

Het medicament wordt subcutaan toegediend door middel van een speciale spuit die je in de verpakking terugvindt. Liraglutide mag één keer per dag op deze wijze genomen worden. Het is belangrijk om de procedure dagelijks op hetzelfde moment toe te passen zodat het bloedniveau van het actieve ingrediënt stabiel blijft doorheen de dagen.

Je moet de behandeling met liraglutide progressief verhogen van 0.6 mg tot 3 mg in stappen van 0.6 mg per week. Je moet een onderhoudsdosis van 3 mg aanhouden tot het einde van de therapie.

Het is nodig voor de stabilisatie van je maag-darmstelsel dat je deze instructies nauwgezet opvolgt.

Indien je na 12 maanden behandeling minder dan 5% van je gewicht bent verloren dan mag de behandeling als ineffectief beschouwd worden en moet je stoppen met liraglutide te nemen. 

Je kan liraglutide ook geven in geval van obesitas bij adolescenten van 12 tot 18 jaar oud. In dit geval blijft de dosis gelijk maar moet de patiënt extra waakzaam opgevolgd worden. De effectiviteit van de therapie wordt ook anders gemeten: wanneer minder dan 4% van het gewicht verloren is na 12 weken moet de behandeling stopgezet worden.

Indien je je dagelijkse dosis mist moet je die alsnog nemen. Behalve als er minder dan twaalf uren overschieten vooraleer het medicijn opnieuw genomen moet worden. In dat geval skip je de vergeten dosis.

Volgens de studie M. Mirabelli et al. (Turkije, Italie, 2019) kan langdurige behandeling met liraglutide leiden tot een duurzame beheersing van overgewicht en bloedsuikerniveau, vooral bij vrouwen.

Contra-indicaties en bijwerkingen

Neem liraglutide niet als je lijdt aan pancreatitis, hartkloppingen, zwanger bent of borstvoeding geeft.

Wanneer je van plan bent om zwanger te worden moet je de behandeling stop zetten.

Indien je galstenen hebt mag je liraglutide nemen maar moet je  extra voorzichtig zijn en dit met je dokter bespreken.

Mogelijke bijwerkingen van liraglutide:

 • misselijkheid
 • uitslag
 • diaree​​​​​​​
 • verhoogde hartslag
 • constipatie

Als je meer gedetailleerde informatie en mogelijks individuele aandachtspunten wil: raadpleeg je dokter en lees de bijsluiter na.

Patienten reviews

Er zijn op medische fora heel wat reviews over de aanpak van obesitas. Daaruit blijkt dat vooral mensen die een integrale aanpak toepassen van medicatie + lichaamsbeweging + dieet, success boeken. Negatieve reviews zijn vaak een gevolg van het niet juist opvolgen van de instructies van de dokter.

Het is de moeite waard om reviews te checken om te weten of een online platform betrouwbaar is. Dat zijn reviews van mensen die meestal al een aankoopprocedure bij een platform doorlopen hebben. Indien een online platform veel positieve reviews heeft weet je dat deze betrouwbaar is.